Murat mahir Altan, depremzedelerle buluştu
Yavuz Muhtar yeniden aday
Vali Ekici, jandarma personeli ile iftar yaptı
Ahmetbey köftesine coğrafi işaret almak için protokol imzalandı
Bu haber 01 Ağustos 2014, Cuma 09:05 tarihinde eklendi. 4092 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Ramazan Yaman Fen Lisesi’nden LYS başarısı

Lüleburgaz Ramazan Yaman Fen Lisesi Müdürü Sadi Gökkaya, 23 Temmuz Çarşamba günü açıklanan ve 1.240.000 öğrencinin tercih yaptığı 2014 LYS yerleştirmelerinde Ramazan Yaman Fen Lisesi öğrencilerinin büyük bir başarı gösterdiğini belirtti. Geçen yılki yerleştirmede %68 olan başarının ise bu yıl %75’e çıkmasının da ayrıca sevindirici bir unsur olduğunu söyledi.
Ramazan Yaman Fen Lisesi’nden LYS başarısı

Sınav sonuçlarıyla ilgili açıklama yapan Gökkaya “2014 yılında 51 öğrencimiz mezun olmuş olup bu öğrencilerimizden 8 Tıp Fakültesi, 6 Diş hekimliği Fakültesi, 3 Eczacılık Fakültesi, 2 Hukuk Fakültesi, 17 Mühendislik Fakültesi, 1 İşletme Fakültesi ve 1 Eğitim Fakültesi olmak üzere 38 öğrencimiz Türkiye’nin seçkin üniversitelerine yerleşmiş olup 13 öğrencimiz ise tercih yapmayarak gelecek yıl yerleştirme tercihinde bulunacaklardır” dedi.

İkinci dönem mezunlarını verdiklerini belirten Gökkaya “Geçen yıl yerleştirme tercihinde bulunmayan öğrencilerimizin tümü bu yıl istedikleri bölümlere yerleşmiş olup ilk mezunlarda da yüzde yüz yerleştirme başarısına ulaşmıştır. Böylece Ramazan Yaman Fen Lisesi Lüleburgaz’ımıza 19 doktor, 10 diş hekimi, 5 eczacı, 3 avukat, 2 siyaset bilimci, 2 öğretmen, 2 iktisatçı, 39 mühendis, 3 sağlık bilimci ve diyetisyen adayı kazandırmış olmanın kıvancını yaşıyoruz” dedi.

Kısa zamanda Trakya markası olacağız  

Öğrencilerinin bu başarıları ile gurur duyduğunu belirten Okul Müdürü Gökkaya, Ramazan Yaman Fen Lisesi’nin başarılarının tesadüf olmadığını ifade ederek “Bu başarıda genç ve dinamik öğretmen kadrosunun yanında öğrenci ve velilerin ortaya koydukları üstün gayret ve fedakârlıkların da büyük payı bulunmaktadır. Elde edilen başarılarla birlikte Ramazan Yaman Fen Lisesi yakın zamanda Trakya’da bir marka haline gelecektir. Bizlere desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen ve hep yanımızda olan başta Sayın Valimiz Mustafa Yaman’a, İl Milli Eğitim Müdürümüz İbrahim Korkmaz’a, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz  Nedim Çetin’e ve bizlere bu imkanı sağlayan ve ilçemize Fen Lisesi kazandıran eğitim gönüllüsü Ramazan Yaman’a teşekkür ederiz” diyen Gökkaya, ayrıca bütün öğrenci, öğretmen ve velilerini tebrik edip başarılarının devamını diledi. Öğrencilerinin hayat boyu aynı başarıyı göstereceğine inandığını kaydetti.

 

 

Gökhan KAN

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek