Murat mahir Altan, depremzedelerle buluştu
Yavuz Muhtar yeniden aday
Vali Ekici, jandarma personeli ile iftar yaptı
Ahmetbey köftesine coğrafi işaret almak için protokol imzalandı
Bu haber 24 Temmuz 2014, Perşembe 09:12 tarihinde eklendi. 1110 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

LTSO’dan Umem Beceri’ Atağı

Lüleburgaz Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ergin Okandeniz, UMEM Beceri10 Projesi kapsamındaki kursların vatandaşlara iş ve aş sağladığını belirtti.
 LTSO’dan Umem Beceri’ Atağı

Okandeniz kurslarla ilgili olarak yaptığı açıklamada “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi işbirliğiyle uygulanan UMEM Beceri’10 projesi kapsamında, 2011-2013 döneminde sanayi, hizmet ve tarım sektörlerinde Türkiye genelinde 6 bine yakın kurs açıldı. Bu kurslardan mezun olan binlerce kişi istihdam edildi. Projeden eleman talep eden firmalar ise hem nitelikli elemana sahip olurken, hem de proje kapsamında firmalara tanınan istihdam teşviklerinden yararlandırıldı” diye konuştu.

Okandeniz “Yukarıda adı geçen kurumlar arasında yapılan protokolle, Türkiye’nin tamamında bulunan meslek liselerinde, sanayi, hizmet, tarım ve sigortacılık sektörlerinde mesleki eğitim kursları açılabilecektir. Böylelikle firmaların talep ettiği alanlarda her ilde ve ilçede iş ve meslek edindirme kursları açılabilecektir. Yapılan protokolle tüm şahıs firmaları ve 1 çalışanı olan şirketler de UMEM Beceri’10 projesinden eleman temin edebilecektir. Getirilen bu yenilikle, Türkiye’deki şirketlerin yüzde 35’ini oluşturan 1 çalışanı olan firmalar da proje avantajlarından yararlanabilecektir. Ayrıca isteyen firmalar, İŞKUR kayıtlarında bulunan kişileri direkt istihdam edebilecektir. Bunun için firmaların yapması gereken tek şey, üye oldukları oda veya borsaya başvurmaktır” ifadelerini kullandı.

 Başkan Okandeniz kurslarda başarılı olan kursiyerleri istihdam eden firmaların faydalanabilecekleri teşvikleri ise şöyle özetledi:

"18-29 yaş arası erkekler ve yaşa bakılmaksızın kadınları istihdam eden firmalar için 4,5 yıla varan, 30 yaş üzerindeki erkekleri istihdam eden firmalar için 3,5 yıla varan süreyle ‘Sigorta Primi İşveren Payı’ ödemeleri kamu kaynaklarından karşılanacaktır. Firmaların yararlanacakları istihdam teşvikleri belirli illerde değil, 81 ilin tamamında geçerli olacaktır. UMEM Beceri’10 Projesi kurslarına katılan kursiyerler teorik ve işbaşı eğitimi süresince günlük 25 TL alacak, kursiyerlere kurs süresince Genel Sağlık Sigortası yaptırılacaktır. Detaylı bilgi almak ve ihtiyaç duyulan nitelikteki elemanı talep etmek için www.beceri10.org.tr,  www.umem.org.tr internet adreslerinden ve 7/24 UMEM Beceri’10 Çağrı Merkezi 444 86 36’dan iletişime geçilebilecektir” dedi.

Gökhan KAN

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek