Vali Ekici, ziyaret ve programlarına hafta sonunda da devam etti
Satrancın şampiyonları madalyalarını aldı
Öğrenciler Başsavcı ve Savcı oldu
Bayramın keyfini doyasıya çıkardılar
Bu haber 22 Temmuz 2014, Salı 09:16 tarihinde eklendi. 1390 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Halebak Letonya izlenimlerini anlattı

Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak: “Lüleburgaz’ı Sağlıklı Kentler listesine sokmak için Baltık ülkeleri ile işbirliği yapacağız” dedi.
Halebak Letonya izlenimlerini anlattı

Halebak, Letonya’nın Rezekne Belediyesi tarafından 11-13 Temmuz tarihlerinde düzenlenen ve belediye olarak katıldıkları 7. Uluslararası Etnik GOSTİ festivali hakkında bilgi verdi.

 

Belediye Başkanı Halebak, yaptığı açıklamada Letonya festivalinin kendileri açısından çok olumlu geçtiğini söyledi. Burada Lüleburgaz’ı ve Türkiye’yi çok güzel temsil ettiklerini belirten Halebak, “Burada kurduğumuz stant sayesinde ilçemizin güzelliklerini yapancı ülkelere tanıttık. Ayrıca Rezekne Belediye Başkanı ile başarılı görüşmeler yaptık. Oradaki Belediyeler Avrupa Birliği fonlarından daha çok yararlandığı için ortak projeler yapacağız. Rezekne Belediye Başkanı’nı Lüleburgaz’a davet ettik ve onlarda geleceklerini söylediler. Görüşmelerin ilçemiz adına olumlu sonuçlar doğuracağına inanıyorum” diye konuştu.

 

“Sağlıklı Kentler listesine girmeye çalışacağız”

Festival kapsamında Baltık ülkeleri olan Estonya, Letonya ve Litvanya’yı da ziyaret ettiklerini ifade eden Halebak, “Bu ziyaretlerimize özellikle Başkan Yardımcısı Kevser Özkan, kültür, itfaiye ve temizlik müdürleri ile meclis üyelerimizi götürdük. Buradaki yapılan yenilikleri yakından inceleme fırsatımız oldu. Burada şunu gördük ki buralardaki kentler çok huzurlu. Burada yayalaştırma ve kent çekirdeği projeleri yapıldığı için trafik gürültüsü yok. Ayrıca merkezlerde çöp konteynırları hiç yok. Sağlıklı Kentler listesinde olan bu kentleri örnek alarak Lüleburgaz’ında Sağlıklı Kentler listesine girmesine çalışacağız” dedi.

 

Yılmaz ORUÇ

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek