Vali Ekici, ziyaret ve programlarına hafta sonunda da devam etti
Satrancın şampiyonları madalyalarını aldı
Öğrenciler Başsavcı ve Savcı oldu
Bayramın keyfini doyasıya çıkardılar
Bu haber 25 Haziran 2014, Çarşamba 09:19 tarihinde eklendi. 1510 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

TDP’den önemli uyarı

Lüleburgaz İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği, kent merkezinde dağıttığı broşürlerle özellikle yaz aylarında artan hırsızlık olayları konusunda vatandaşları ve esnafı uyardı.
TDP’den önemli uyarı

Yapılan açıklamada “Tatile gitmeden önce kapılarını ve cam kilitleyin.  Ne zaman tatile gideceğinizi ve nerede olduğunuzu paylaşmayın. Hırsızlar sosyal medyayı yakından takip ediyor” denildi.

Lüleburgaz İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği, kent merkezinde dağıttığı broşürlerle özellikle yaz aylarında artan hırsızlık olayları konusunda vatandaşları ve esnafı uyardı.

TDP Büro Amiri Komiser Ayhan Işık nezaretindeki memurlar çarşıda broşür dağıtıp hırsızlık olaylarının yaz aylarında arttığına dikkat çekip uyarılarda bulunuldular. Broşürlerde ise şunlara yer verildi;

-Site yönetimleri mutlaka bina girişlerine kamera, çevresine sensörlü ışık sistemleri yerleştirmelidirler.

-Binalarımızdaki yangın merdiveni kapılarının içeriden açılabilen, ancak dışarıdan açılamayacak şekilde tasarlanmış olmasına dikkat etmeliyiz.

-Ahşap kapılarımızı, güvenli çelik kapılar ile değiştirmeliyiz. Kapılarımızda kolaylıkla kırılan döküm göbek yerine çelik göbekler kullanmalıyız.

-Giriş veya zemin katta oturanlar mutlaka balkon kapısı ve pencerelerinin sağlam demir parmaklıklı olmasına dikkat etmelidir. Ancak bu demirliklerin üst katımıza merdiven vazifesi görecek şekilde yapılmamalıdır.

-Ev balkonuna harekete duyarlı lamba ve pencere alarmı taktırmalıyız.

-Her türlü olumsuzluğa karşı evimizi kapsamlı şekilde sigortalatmalıyız.

-Şüpheli durumlarda çekinmeden ücretsiz “155 POLİS İMDAT” hattına bildirimde bulunmalıyız. Kimlik bilgileriniz hiç kimse ile paylaşılmayacaktır”.

 

Gökhan KAN

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek