HEM’den 23 Nisan Futbol Turnuvası
Kırklareli Valisi Ekici, turizmcilerle bir araya geldi
AK Parti’den Ümmüşoğlu ailesine taziye ziyareti
TEMA 12.Ekolojik Okul; Hayal Kreş ve Gündüz Bakım Evi oldu
Bu haber 13 Haziran 2012, Çarşamba 09:11 tarihinde eklendi. 16327 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

‘Para kartonda ‘

‘Para kartonda ‘

Lüleburgaz’da artan işsizlikle birlikte karton ve plastik toplama işinde de hızlı artış gözlerden kaçmadı. Lüleburgazlı 56 yaşındaki Mehmet Danacı’ da bugüne kadar yaptığı hamallıktan istediği parayı toplayamayınca bu mesleği seçenlerden biri.

İki ay önce parasını sonradan ödemek şartıyla kendisine bir demir araba yaptıran Danacı karton ve plastik toplamaya başladı.

Karton ve kağıtların kilosunu 15 kuruştan, naylon ve plastiklerin kilosunu 30 kuruştan hurdacıya sattığını belirte Danacı “Plastik su şişelerini satamıyoruz. Onunda dışında kap kacak gibi plastikleri topluyoruz.  Karton  ve kağıt topluyorum.  Günde 20 TL ile 30 TL  arasında para kazanıyorum Yaptırdığım arabanın borcu bitti. Şimdi hepsi bana kalıyor.  Hamallık yapıyordum. Ama az kazanıyordum. Çok yoruluyordum. Şimdi o kadar  yorulmuyorum. Üstelik çevrenin temizlenmesine de katkıda bulunuyorum Aynı zamanda da para kazanıyorum.” Dedi. Ertan BAYER

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek