Bulgaristan’a giden otobüs devrildi; 11 kişi yaralandı
Vatandaşlardan Ak Partiye Teşekkür
Köprü ayağına çarptı-1 Yaralı
Alevi-Bektaşi camiasının acı günü
Bu haber 24 Nisan 2014, Perşembe 09:24 tarihinde eklendi. 1497 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dün Lüleburgaz Kongre Meydanı’nda düzenlenen bir programla kutlandı.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Yapılan gösterilerde yerli ve yabancı ekipler gösterilerini sahnelerken Lüleburgaz halkı kutlamalara yoğun bir ilgi gösterdi.

Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak, 23 Nisan doğumlu çocuklara kendi elleri ile 23 Nisan pastası ikram etti.

 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 94. Yıldönümü kutlamaları Kongre Meydanı’nda coşkulu bir katılım ile gerçekleştirildi.

 

Kutlamaya Lüleburgaz Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, 65. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Uzun ve Belediye Başkanı Emin Halebak, TPAO Trakya Bölge Müdürü Murat Hacıhaliloğlu, Lüleburgaz MYO Müdürü Bülent Bayram, İlçe Emniyet Müdürü Erkan Kabakçılı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hayrettin İnce, İlçe Sağlık Müdürü Önder Porsuk, İlçe Spor Müdürü Soner Polat, daire müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

 

 

İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Hayrettin İnce, TBMM’nin açılışının 94. Yıldönümünde yeni bir Milli egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda coşkuyla, sevinçle ve kıvançla bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtip tüm katılımcıların bayramını kutladı.

 

İnce “ Türk Milleti, tarih boyunca özgürlüğü ile tanınmış, 1. Dünya savaşından sonra vatan topraklarının düşmanlar tarafından işgal edilmesi üzerine, bir kez daha özgürlük mücadelesine başlamıştır. 19 Mayıs 1919’da Samsun’da başlayan ve 9 Eylül 1922’de İzmir’de sona eren Kurtuluş Savaşımızın sevk ve idaresi TBMM kutsal çatısı altında gerçekleşmiş, tüm dünyaya diriliş ve İstiklalimiz buradan duyurulmuştur. Uçurumun kıyısından dönmüş bir ülkenin, yorgun, yoksul ve ümitsiz insanları, başlarında bu büyük destanın baş kahramanı büyük komutan Mustafa Kemal Atatürk ile birlikte Cumhuriyetimizin temellerini de Büyük Millet Meclisi çatısı altında atmışlardır. Ülkemizin kaderinde ve geleceğinde bu kadar önemli bir gün genç Türkiye Cumhuriyetinin ilk milli bayramı olmuştur. Bununla beraber bu bayramın bizzat Atatürk tarafından çocuklara armağan edilmesi bu günün anlamını ve önemini bir kat daha artırmıştır. Büyük bir coşku ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız ülkemizde 35, ilçemizde de 23 yıldır tüm dünya çocukları ile birlikte ulusal bir şölen olarak kutlanmaktadır. 23 Nisan Milli Birliğimizin kenetlenmiş ve çelikleşmiş bir ifadesidir. 23 Nisanlar tarihimizin mükemmel ve muhteşem sayfalarının yeni nesillere öğretilmesi ve Türk Devletinin devamını emanet edeceğimiz Cumhuriyet bekçilerine sorumluluk yükleme tarihidir.Bu güzel duygu ve düşüncelerle daha nice bayramlarda buluşmak dileklerimle hepinizin Ulusal egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun” dedi.

 

Konuşmanın ardından çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere protokolce ödülleri verildi. Okulların gösterileri ve yabancı ülke çocuklarının gösterileri ile tören sona erdi.

 

 

Gökhan KAN

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek