Murat mahir Altan, depremzedelerle buluştu
Yavuz Muhtar yeniden aday
Vali Ekici, jandarma personeli ile iftar yaptı
Ahmetbey köftesine coğrafi işaret almak için protokol imzalandı
Bu haber 23 Nisan 2014, Çarşamba 09:10 tarihinde eklendi. 1569 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

“Trakya çöplük olmasın” dedik, ama maalesef oldu!

Hakan Dedeoğlu “Trakya’nın birçok bölgesinde yaşanan sorun, atıkların tarım arazileri ve su havzalarını kirletecek şekilde vahşi depolama yoluyla gelişigüzel bertaraf edilmesidir.” Dedi.
 “Trakya çöplük olmasın” dedik, ama maalesef oldu!

Dedeoğlu “Tatarköy Göleti’ne atık depolanması konusunda yaşanan tartışmalar son günlerde gündemi meşgul ettiğini, Trakya’nın birçok bölgesinde yaşanan sorun, atıkların tarım arazileri ve su havzaların; “Bu konu “yapanın yanına kar kalmamalı” diye temennilerde bulunmak çözüm değildir.” Dedi.

Dedeoğlu yaptığı açıklamada; “Bu sözün gereği olarak, Lüleburgaz’dan İl Genel Meclisi’ne seçilen Gürcan Kırım ve Yeşim Girgin arkadaşlarımızın gerekli girişimlerde bulunduklarını yerel basından öğrenmiş bulunmaktayım. Kendilerini, görevlerinin gereğini yerine getirdikleri için kutluyor ve bu duruşun genele de yansımasını diliyorum.

Bölgemize genel olarak bakıldığında; Sanayinin çarpık olanı, Topraklarımızı ve sularımızı amaç dışı kullananı, Plansızlığı, planlı olarak uygulayanı, İnsanımızı, insafsızca kandıranı, Hepsi Trakya’da!
Tüm yöneticilere sesleniyorum. Bunlara “dur” demenin zamanı gelmedi mi? Meselelere karşı tüm yöneticilerin halk iradesini yansıtan tutarlı bir duruş sergilemesi şarttır.
Kirliliğin, kimyasal ya da biyolojik atığın siyaseti, partisi olmamalıdır. Bu tip sorunlara siyaset üstü bir yaklaşımla çözüm bulmak zorundayız. Denetim kadrolarının görevlerini doğru yapabilmeleri için baskıdan uzak tutulmaları gerekmektedir. İktidardan ya da başka güçlerden etkilenmeleri halinde, kısa vadede siyaset kazanmış gibi gözükse bile kaybeden sürekli halk olmaktadır.

Özgürlük, cesaret ister. Doğruya ulaşabilmek için taraf olmak zorundayız. Çözmüş gibi görünmek yerine çözüm üretmek zorundayız. Aksi takdirde kendimizi yok ediyoruz. Buldukları her deliği atıklarla dolduranlar ve bundan dolaylı menfaat elde edenlerin hukuki yaptırımlara maruz bırakılması gerekmektedir. Hukukun üstünlüğü denilen her ne ise artık lafta kalmamalıdır.  Toprağına sahip çık” diyerek sözlerini tamamladı.

 

 

 

 

 

 

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek