İlçe Emniyet Müdürü Osman Ünal’a veda
Turhal Kaynak hayatını kaybetti
Serbülent Avcu’dan “GELİN CHP’YE YENİDEN ÜYE OLUN” çağırısı
Alman ve İspanyol bisikletçilere Türk misafirperverliğini gösterdiler
Bu haber 22 Nisan 2014, Salı 09:16 tarihinde eklendi. 1013 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Pazarcı esnafının sorunları masaya yatırıldı

Lüleburgaz Seyyar Pazarcılar Esnaf Odası’nca 20 Nisan Pazar günü Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda esnafın sıkıntı ve dertlerini görüşmek üzere bir toplantı düzenlendi. Toplantı, Oda Başkanı Abdullah Koç ile birlikte otuza yakın üyenin katılımı ile gerçekleştirildi.
Pazarcı esnafının sorunları masaya yatırıldı

Pazarcı esnafı toplantıya ilgi göstermedi

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından kürsüye çıkan Başkan Koç, esnafın sorunlarını görüşüp görüş alış verişinde bulunmak için düzenledikleri toplantıya üyelerin gelmemesine üzüldüğünü belirtti. Koç “ Pazarcı esnafımızın sıkıntılarını hep birlikte konuşup masaya yatırmak istedik ama maalesef üyelerimiz duyarsız davrandılar. Ben isterdim ki bugün burada salon dolsun ve herkes sıkıntılarını anlatsın. Beraberce sorunlarımızı çözmek adına görüş alış verişinde bulunalım. Ama maalesef bakıyorum yalnızca otuz kişi burada” dedi.

Konuşmasının devamında üyelere bilgiler veren Başkan Koç, 5 Temmuz 2014 tarihi itibarı ile Hijyen belgesi alımlarının sona ereceğini ifade ederek “ Üyelerimizin mağdur olmamaları için bu konuya duyarlı olmalarını istiyoruz. Oda olarak gerekli yerlerle görüştük ve esnafımızın müsait olduğu Pazar günü eğitimlerin verilmesini sağlayacağız. 5 Temmuz tarihinden sonra hijyen belgesi olmayan esnafımıza denetimler sonucunda bin TL’den başlayan cezalar verilecektir” dedi.

Oda aidatlarının da ödenmesini isteyen koç “Federasyondan gelen bilgiye göre farklı bir programa geçiliyor ve bu nedenle yılsonuna kadar aidatların odamızca toplanması için söz verdik. Aidatların ödenmesi hususunda üyelerimizin duyarlılık göstermelerini bekliyoruz. Gelelim pazaryerindeki sorunlara. Bizler önce kendimize çeki düzen vermeliyiz. Dertlerimizi masaya yatırmak için toplantı düzenliyoruz, salon boş. Biz önce birlik olmayı öğrenmeliyiz. Pazaryerindeki kaçak göçeği önlemek için tek tip kıyafet ve tabelalarımız olmalı ki yabancıları ayırt edelim” dedi. Bir üye söz alıp gözümüzün önünde kaydı olmayanlar tezgah açıyor, Kaymakamın evinin önünde ürün satıyorlar, yetkililer bir şey yapmıyor” deyince Başkan, oda olarak her türlü işlemi yaptıklarını, durumu fotoğraflayıp dilekçe verdiklerini ve Belediye Başkanının “ Bizde bunlardan çok var, açtırmayın” dediğini söyledi. Koç “ Bizler kendi içimizde birlik olursak yetkililer gerekeni yapmasa bile gerekeni biz yaparız” dedi.

Bazı üyeler ise kapalı pazaryerinin günden güne eriyip bittiğini ve ücretsiz ulaşım ve semt pazarlarının gerekliliğini ifade ettiler. Başkan Koç ta bunun için çalışma yapılabileceğini söyledi.

 

 

Gökhan KAN

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek