Bulgaristan’a giden otobüs devrildi; 11 kişi yaralandı
Vatandaşlardan Ak Partiye Teşekkür
Köprü ayağına çarptı-1 Yaralı
Alevi-Bektaşi camiasının acı günü
Bu haber 22 Nisan 2014, Salı 09:15 tarihinde eklendi. 2195 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Lüleburgaz'da 23 Nisan Coşkusu

Lüleburgaz Belediyesi tarafından bu yıl 23'üncüsü düzenlenen Ulusalarası 23 Nisan Çocuk Şenliği "23 Nisan Yürüyüşü" ile coşkulu bir şekilde başladı.
Lüleburgaz'da 23 Nisan Coşkusu

Lüleburgaz Belediyesi tarafından düzenlenen 23. Ulusalarası 23 Nisan Çocuk Şenliği'ne Azerbaycan, Bulgaristan, Gagavuzya,Kırgızistan, Romanya, Yakutistan ve Lüleburgaz'daki okul öğrencileri ile vatandaşlar katıldı.

 

Kongre Meydanı'ndan hareket eden gurup Hükümet Konağı önünde saygı duruşunda bulundu ve ardından da İstiklal Marşını okudu. Belediye Başkanı Emin Halebak'ta burada Atatürk büstüne çelenk sundu.

 

Buradaki programın ardından etkinliğe katılanlar Kongre Meydanı'na kadar 23 Nisan Yürüyüşü yaptı.

 

Lüleburgaz Kent Konseyi Çocuk Meclis Başkanı Sena Beste Sert, Kongre Meydanı'nda yaptığı konuşmada, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın tüm çocuklara kutlu olmasını diledi. 23 Nisan 1920 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açıldığını belirten Sert, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından bugünün çocuklara armağan edildiğini ifade etti.

 

Tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın kutlayan Halebak, bir ulusun en önemli varlıklarından birinin egemenliği olduğunu söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin özgürlüğünü Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e borçlu olduğunu ifade eden Halebak " Ulu Önderimiz, 94 yıl önce Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni açarak kurtuluş savaşına girişti. Arkasından bugünü çocuklara armağan etti ki bunun kıymetini bilelim. Bizde Lüleburgaz'da 23 yıldır 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı uluslarası olarak kutluyoruz. Bugün burada yurt dışından konuk misafirlerimiz var. Misafirlerimizi vatandaşlarımız evlerinde ağırlıyorlar. Ben vatandaşlarımıza teşekkür ederken misafirlerimize de hoş geldin diliyorum. Çocuklarımız 5 gün boyunca Lüleburgaz'da bayramı coşkusuyla kutlayacaklar" dedi.

 

Konuşmalardan sonra protokol tarafından Dostluk Ateşi yakıldı. Daha sonra yağmur yağdığı için kutlamaya Aşkiye Neşet Çal Sahnesi'nde devam edildi.

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek