Bulgaristan’a giden otobüs devrildi; 11 kişi yaralandı
Vatandaşlardan Ak Partiye Teşekkür
Köprü ayağına çarptı-1 Yaralı
Alevi-Bektaşi camiasının acı günü
Bu haber 15 Nisan 2014, Salı 09:17 tarihinde eklendi. 3497 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Tatarköy Göleti’ne neden atık depolanıyor

Lüleburgaz’a bağlı Tatarköy’de barajın hemen yanında toprak altına gömülen atıklar jandarmayı harekete geçirdi.
Tatarköy Göleti’ne neden atık depolanıyor

İhbar üzerine bölgeye giden jandarma ekipleri katı atıkları döküp toprağın altına gömen işçilerle karşılaştı. Nakliyeci olduklarını ve sürekli buraya fabrikalardan getirdikleri atıkları boşalttıkları belirten nakliyeciler konunun Kaymakamlık ve muhtarlığın bilgisinde olduğunu iddia ettiler.

Yeni Sanayi Sitesi’nde faaliyet gösteren bir firmanın çalışanı olduğunu belirten Fikret Y. ise atıkları buraya boşaltmak için izinlerinin bulunduğunu iddia etti. Atıklardan numune alan jandarma ekipleri ise konu hakkında araştırma başlattı.

Geçtiğimiz günlerde Babaeski İlçe çöplüğünde yaşanan atık dökme olayının hemen ardından Tatarköy’de benzer bir olayın yaşanması kafalarda soru işaretleri oluşturdu. Atıkların tıbbi atık olmayıp zararsız katı atıklar olduğu ve izinlerinin de bulunduğu iddia edilirken atıkların neden Kırklareli ve Tekirdağ’daki katı atık bertaraf tesislerine götürülmeyip bölgede doğaya dökülüp gömüldüğü sorusunu akla getirdi. Çevre halkı da duruma tepki gösterirken olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Gökhan KAN

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek