HEM’den 23 Nisan Futbol Turnuvası
Kırklareli Valisi Ekici, turizmcilerle bir araya geldi
AK Parti’den Ümmüşoğlu ailesine taziye ziyareti
TEMA 12.Ekolojik Okul; Hayal Kreş ve Gündüz Bakım Evi oldu
Bu haber 14 Nisan 2014, Pazartesi 09:25 tarihinde eklendi. 1019 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Koleksiyonerlik tarihe sahip çıkmaktır

Koleksiyonculuğun sadece bir şeyler toplamaktan ibaret olmadığını belirten koleksiyon meraklısı Mümin Özkılıç, koleksiyoncuların tarihe sahip çıktıkları için ayrı bir önemi olması gerektiğini söyledi.
Koleksiyonerlik tarihe sahip çıkmaktır

Özkılıç “İlkokul ve lise yıllarımızda birçoğumuzun değişik koleksiyonu olmuştur.

Okulumuz bitince bu konuda  heyecanımız azalmış, koleksiyonumuzu bir  kenara bırakmışız. Bu çocukluk merakını çok az kişi sabırla ve azim ile devam ettirebilmiştir.

Koleksiyon konusunda bir sohbet olunca,’Benim de öğrencilik yıllarımda pul  koleksiyonum vardı’ deriz birçoğumuz.

Her işte olduğu gibi koleksiyon yapmak ve geliştirmek için de okumak, araştırmak, sabır ve zaman ister. Zaman geçtikçe bilgimiz, öğrendiklerimiz artmış olacak ve başladığımız noktaya göre bir mesafe aldığımızı görürüz. Bilgi ve tecrübelerimiz artınca bunu diğer koleksiyoncu ve meraklılar ile paylaşır, yenilikleri öğreniriz.

Koleksiyon yapılan malzeme ve kategori, kişilerin ilgi alanlarına göre değişir.

Bunların arasında en yaygın olanlarından bazıları: pul, kâğıt ve madeni paralar, hatıra paralar, değişik alet ve  makineler, objeler ve kartpostal koleksiyonculuğu.

Yapılan yanlışlardan biri de birçok alanda aynı anda koleksiyon yapmaya çalışmak.

Bir konuya yoğunlaşmak ve devam ettirmek zaman ve maddi kaybını önler.

Koleksiyonerler aynı zamanda geçmiş ile günümüz arasında köprü kurarlar.

Örneğin  bir paraya bakarken, tedavülde olduğu dönem için ekonomi hakkında fikir edinebiliriz. Eski bir radyoya bakarken, bir zamanlar  teknoloji neymiş deriz, dün ile bugün arasında olan farkı görürüz. Bu bakımdan da geçmiş ile günümüz arasında  ilgi kurarız. Önceki nesillerin yaşadıkları sevinçleri ve zorlukları görmeye çalışırız.

 

Bu vesile ile  koleksiyonerlik  sadece bir şeyleri toplamak değil, aynı zamanda tarihe sahip çıkmaktır. Geçmişin değerlerini geleceğe taşımaktır” dedi. Gökhan KAN

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek