Tır devrildi, köylü kurtardı
Vali Birol Ekici, şehit ailelerini ziyaret etti
Bugün su kesintisi olacak
HEM’de kursiyerler belgelerini aldı
Bu haber 12 Nisan 2014, Cumartesi 09:23 tarihinde eklendi. 1452 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

KİM SAHİP ÇIKACAK

KİM SAHİP ÇIKACAK

Atatürk Mahallesi’nde yaşanan insanlık dramı mahalle halkını çileden çıkardı, muhtar ne yapacaklarını şaşırdıklarını söyledi.

Müge Sokak Huzur Apartmanında yaşayan 84 yaşındaki Ali Dülger isimli kimsesiz sosyal güvencesi olmayan vatandaşa sahip çıkmak için mahalle seferber olurken devlet kurumlarının kılını bile kıpırdatmaması tepki topladı.

Kimi kimsesi olmayan ve yalnız yaşayan Ali Dülger’e yemek verdiklerini belirten mahalle sakinleri “Çoğu zaman gittiğimizde bir şey yiyip içmediğini görüyoruz ve içimiz parçalanıyor. Evi pislikten geçilmiyor. Camlar ardına kadar açık, içerisi buz kesiyor. Tüm bu yaşanan insanlık dramına karşın hiçbir kurum sahip çıkmıyor. İnsanlığımızdan utanır hale geldik. Nerde sosyal devlet anlayışı, nerde belediye? ” diyerek tüm ilgili kurumları göreve davet ettiler.

Atatürk Mahallesi Muhtarı Osman Kızılaslan da mahallede yaşanan dramı Kaymakamlık, İlçe Sağlık müdürlüğü ve Belediyeye bildirdiğini belirtip “Bir kez belediyeden geldiler ve Ali Dülger’in yaşadığı evi temizlediler. Bir daha gelmeyeceklerini ve yapacakları bir şey olmadığını söylediler. İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne de dilekçe ile başvurdum. Yalnızca Acil Servis evinden alıp hastaneye götürdü, bir saat dolmadan geri getirdi. Yani bu kimsesiz ve yardıma muhtaç vatandaşımız kendi kaderine terk edilmiş öylece bırakıldı” dedi. Muhtarla görüştüğümüz esnada 112 Ekibi gelip Ali Dülger’i evine bıraktı.

 

Haber: Gökhan KAN

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek