Murat Mahir Altan; “SAHTE GÜLÜŞLER DEĞİL, SAMİMİYET KAZANACAK”
Trakya'da sandık kurulu başkanlarına eğitim verildi
Seçim günü alkol yasak, eğlence mekânları kapalı
Ahmet Etem Oruç; “Çocuk bakım ve kreş projesi hemen uygulanacak”
Bu haber 08 Nisan 2014, Salı 09:12 tarihinde eklendi. 2408 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

CHP özeleştiri yaptı

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı’nın Pazartesi toplantısı dün parti binasında yapıldı. Saat 12.30’da başlayan toplantıyı CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Avukat Aladdin Güncer ve CHP Lüleburgaz İlçe Başkan Yardımcısı Fahrünissa Demirel yönetti.
CHP özeleştiri yaptı

Toplantıya Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak, Ahmetbey Belediye Başkanı Mustafa Altıntaş,  Lüleburgaz Belediye Başkan Yardımcıları Kevser Özkan, Rasim Aslan, CHP Lüleburgaz Belediye Meclis Üyeleri, CHP Lüleburgaz İl Genel Meclis Üyeleri,  Ahmetbey eski belediye Başkanı Recep Ayaz, CHP Lüleburgaz Kadın Kolları Başkanı Güzeri Yılmazoğlu ve partililer katıldı.

Partide ilk konuşmayı yapan parti üyesi Emekli Öğretmen İsmet Yetişkin, 2009 yılında yapılan yerel seçimler ile 2014 yılında yapılan yerel seçimlerde CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı’nın aldığı oy oranlarını karşılaştırdı.

-Bir milletvekiline düşebiliriz-

İsmet Yetişkin “2009 yılında alınan oy oranlarına göre 2014 yılında düşüş yaşamışız.  Bizimle birlikte AKP’de de düşüş yaşanmış. AKP’nin yaşadığı düşüş bizim iki katımız. Ama MHP başta Lüleburgaz olmak üzere tüm ilçelerde oylarını arttırdı. Eğer bununla ilgili önlem alamazsak Kırklareli’de 2 olan milletvekili sayımız 2015 yılında yapılacak olan seçimlerde 1’e düşecek gibi görünüyor.  Bizim bir milletvekilimiz MHP alacak gibi görünüyor.  Lüleburgaz ve Kırklareli olarak bunun için önlem almamız gerekir” dedi.

İsmet Yetişkin’in ardından Ahmetbey eski Belediye Başkanı Recep Ayaz bir konuşma yaptı.

Kazanan belediye başkanlarını, belediye meclis üyelerini ve il genel meclis üyelerini tebrik ederek başarılarının devamını dileyen Recep Ayaz “Ahmetbey’de 2009 yılında ben bin 489 oy almıştım. DSP adayı 234 oy almıştı.  O zaman bana seçimi kaybettirenlerin oyu da katıldığında 2014 yılında 22 oy fazla alındı.” dedi.

 

Yusuf Pişkinoğlu: Kızgın değilim

Recep Ayaz’ın ardından söz alan Yusuf Pişkinoğlu yaptığı konuşmada “ Bu seçimlerde ortaya çıkan sonuçları herkes kendi bakış açısı ile değerlendirir. Kimine göre başarı kimine göre başarısızlık  görülür. Ancak gerçek olan şudur.  CHP Lüleburgaz’da belediye başkanlığını yeniden kazanmıştır.  Elinde olmayan Ahmetbey ve Evrenksekiz belediyelerini de CHP’li yapmıştır. Buna bardağın dolu tarafından da, boş tarafından da baksan göz ardı edilemez. Ben burada başka bir konu için söz aldım.  Biliyorsunuz belediye meclis üyesi sıralamasında partimiz 20 belediye meclis üyesi çıkardı. Bende 21.  sıradaydım. Belediye meclis üyesi olarak seçilemedim. 31 Mart Pazartesi akşamı Lüleburgaz’da maç sonrası gerçekleştirilen bir eğlence de şarkılar söyleniyor. Burada benim ismimin olduğu bir şarkı Abbas arkadaşımızın isminin olduğu bir şarkı söyleniyor.  AKP’li biri de bu şarkıları cep telefonuna çekip sosyal medyada yayınlıyor. Bu şarkıları en fazla söyleyen de siyasi geleceği olan bir arkadaşımız.  Daha sonra beni aradı özür diledi. Ben de diyorum ki biz siyasiler biraz mizaha açık olmalıyız.  O nedenle bu arkadaşlarıma kızmadım. “ dedi.

Yusuf Pişkinoğlu’nun ardından söz alan parti üyesi Özgür Kaya, yaptı esprili eleştirilerle parti üyeleri tarafından uzun süre alkışlandı.

 

-Her şeye rağmen başarılıyız-

Özgür Kaya yaptığı konuşmada “Ben bu seçimlerde neleri yaptık,  ne gibi rekorlar kırdık onları söyleyeceğim.  Genel Merkezimizin yaptığı yanlış aday tercihleri ile  nedeniyle  Genel Başkanımızın ve Milletvekilimiz Kamer Genç’in, Hüseyin Aygün’ün memleketi olan Tunceli’yi kaybetmeyi başardık. Eski Genel Başkanımızın memleketi Antalya’yı kaybetmeyi başardık.  Yalova’yı 6 oyla kazanmayı başardık. Diyarbakır’da HÜDAPAR’dan bile daha az oy almayı başardık.  5 ‘li komisyonumuzun yaptığı yanlış aday tespiti sayesinde oylarımızı Edirne ve Kırklareli gibi şehirlerde yüzde 10 azaltmayı başardık. Lüleburgaz’da 4 olan il genel meclis üyesi sayımızı 3’e düşürmeyi başardık.  Lüleburgaz’da seçim komisyonu oluşturmadan ve belediye meclis üyeliği listesine aktif sendikalardan temsilci almadan seçim kazanmayı başardık. O zaman başarılıyız” dedi

Özgür Kaya’nın konuşması uzun süre alkışlandı.  Özgür Kaya’nın konuşmasının ardından söz alan Ahmetbey Belediye Başkanı Mustafa Altıntaş, “Recep Abi’nin dili sürçtü herhalde biz seçimlerde bin 444 değil bin 744 oy aldık. En yakın rakibiz AKP’ye de 436 oy fark yaptık.  Ahmetbey’de halk kazandı. Bu seçimi kazanırken beyaz oy kampanyası başlatanları da kapı kapı gezip büyük bir mücadele gösterenleri de unutmadık.  Herkese teşekkür ediyoruz.  Ahmetbey’de halk kazandı, artık halk yönetecek” dedi.

 

- Ancak parti ve halk beni görevlendirdi -

Mustafa Altıntaş’ın ardından söz alan Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak, İsmet Yetişkin ve Özgür Kaya’yı eleştirirken “İsmet Hocam, kendini dünyanın merkezine koyuyor, hep başkasının değişmesini istiyor, kendisine ne görev düşüyor onu hiç söylemiyor. Özgür Kaya, esprili eleştiriler yapıyor. Madem ben başarısızım beni belediye meclis üyesi sayımda düşüş yaşanmadı. 18’den 20’ye çıktı. Ama il genel meclis üyelerimiz 4’ten 3’e düştü. Ben 15 yıldan beri belediye başkanlığı yapıyorum. 1999-2004 yılında partimizin kendi adayına nasıl oy verdiğini, adayı beğenmeyen halkın nasıl partisini hiçe sayıp başka partiye oy verdiğini de biliyorum.  Bunun yanında CHP’nin hafızası güçlüdür.  Fil hafızasına sahiptir.  Dedesine kızar torunundan çıkarır.  Bunu da unutmamak lazım. Ben ve ekibim eksikliklerimizi görüp bunu gidermek için çalışacağız. Ben belediye başkanlığını en fazla 2 dönem olağan üstüdönemler de 3 dönem yapılması gerektiğini düşünüyorum. Ancak parti ve halk beni görevlendirdi. Bu iş yorucu bir bunu da unutmamak gerekir” dedi.

Belediye Başkanı Halebak’ın konuşmasının ardından Özgür Kaya, düzeltme yapmak için söz istedi, ancak CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Alaaddin Güncer, Özgür Kaya’ya söz vermedi.

 

İlçe Danışma Kurulu toplantısı yapılacak

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Avukat Alaaddin Güncer partimizler ilgili olarak yapacağımız aile içi görüşmelerimizi Lüleburgaz’da yapacağımız basına kapalı İlçe Danışma Kurulu Toplantısı’nda görüşeceğiz.  Bu toplantının kararını da bu hafta içinde alacağız” dedi. Ertan BAYER

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek