HEM’den 23 Nisan Futbol Turnuvası
Kırklareli Valisi Ekici, turizmcilerle bir araya geldi
AK Parti’den Ümmüşoğlu ailesine taziye ziyareti
TEMA 12.Ekolojik Okul; Hayal Kreş ve Gündüz Bakım Evi oldu
Bu haber 04 Nisan 2014, Cuma 09:18 tarihinde eklendi. 3815 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Ovacık halkı ayaklandı

Lüleburgaz’a bağlı Ovacık Köyü, dün Ergene Nehri’ne vidanjörle hayvansal atıklar boşaltılması yüzünden hareketli saatler yaşadı.
Ovacık halkı ayaklandı

Köy sakinlerinden Cengiz Kılıç, evinin hemen yakınlarında bulunan köprünün kenarında duran vidanjörün Ergene Nehri’ne atık boşalttığını gördüğünü belirtti. Kılıç “Bölgemizde bulunan hayvan çiftliklerinden birine ait vidanjör gelip gözümüzün önünde Ergene’ye pisliklerini boşalttı. Olayı hemen yetkililere aktardım. Yetkilerin bir an evvel gerekeni yapmalarını bekliyorum. Hem burası 200’e yakın öğrencinin öğrenim gördüğü okula da çok yakın. Evimin dibinde pis kokular istemiyorum” dedi.

Durumu haber alır almaz bölgeye gelen kişiler arasında çiçeği burnunda CHP İl Genel Meclisi Üyesi Gürcan Kırım, eski İl Genel Meclisi Üyesi Nedim Orcan ve Tema Vakfı gönüllülerinden Hakan Dedeoğlu da vardı. Orcan yaptığı açıklamada “Ovacık doğumluyum ve durumu öğrenince hemen geldim. Vidanjörün nehre pislikleri boşalttığına şahit oldum ve müdahale ettim. Vidanjör şoförü “Yasak olduğunu bilmiyordum. Zararı mı var? Çiftlik sahibine söylerim bir daha buraya dökmem” diyerek çekti gitti. Durumu hemen gerekli makamlara haber verdik” dedi.

 

Kırım “konunun takipçisiyim”

Çevreye duyarlılığı ile yöre halkının desteklerini alıp CHP’den İl Genel Meclisi Üyesi olan Gürcan Kırım da Lüleburgaz Kaymakamı Cemalettin Yılmaz’ı arayıp konu hakkında bilgilendirdiğini ve bu olayın sonuna kadar takipçisi olacağını belirtti. Kırım “Kırklareli İl Çevre Müdürlüğü’ne İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne ve İlçe Sağlık Müdürüne haber verdik. Burada bir yetki karmaşası oldu. Konunun alanları dışında olduğu söylendi. Ama bu konunun sonuna kadar takipçisi olacağım. Ergene Nehri’ni temizleyip hayata kazandırmanın yolları aranırken kimse gelip pisliğini nehre boşaltamamalıdır” dedi.

Dedeoğlu “Hayvancılık güzel de plansızlık sorun getiriyor”

Hayvancılığa kesinle karşı olmadığını dile getiren hakan Dedeoğlu ise “Bölgede hayvancılığın hızla gelişmesine kesinlikle karşı değilim. Fakat Ergene nehri hepimizindir. Bu yüzden hep birlikte sahip çıkmalıyız. Yetkililer de bir an önce bu bölgede palansızlığın önüne geçmek için çözüm bulmalıdırlar. Ayrıca Vidanjör sahipleri de çiftliklerden doldurdukları pislikleri böyle gelişigüzel istedikleri yerlere nasıl boşaltabilirler anlamak mümkün değil ” dedi.

“Organik tarıma da darbe vuruyorlar”

Ovacık köyü sakinlerinden Samet Özen ile Sefer Orbay ise köyde organik tarımla uğraştıklarını belirterek “çiftliklerden gelip Ergene’ye pisliklerini boşaltıyorlar. Bizler burada organik tarım yapıyoruz ve ürettiğimiz ürünleri satarak geçiniyoruz. Bu vurdumduymazlığın önüne geçilmesini bekliyoruz. Artık Nehrimizden pis kokular gelmesini istemiyoruz” diyerek sitemlerini dile getirdiler. Haber: Gökhan KAN

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek