Lüleburgazlı müzisyenleri ağlatan cenaze
Dondurma sezonu açıldı
33. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği Cuma günü başlıyor
Bu haber 01 Nisan 2014, Salı 17:20 tarihinde eklendi. 1537 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

AK Parti'den seçim sonuçlarına itiraz

AK Parti İl Başkanı Ahmet Zeki Kılavuz: Vatandaş iradesinin sandığa sağlıklı bir şekilde yansıması amacımızdır
AK Parti'den seçim sonuçlarına itiraz

KIRKLARELİ (İHA) - AK Parti Kırklareli İl Teşkilatı, 30 Mart Mahalli İdareler Seçimleri'nde oy pusulalarında ciddi anlamda yanlışlıklar olduğunu iddia ederek, saat 14.15'te seçim sonuçlarına itiraz etti. Parti teşkilatı, verdikleri itiraz dilekçesinde; Kırklareli tarihinde ilk defa 2 bin 400 civarında geçersiz oy çıktığını ve sonuçların değişebileceğini ifade ederek, oyların yeniden sayılmasını istedi. AK Parti Kırklareli İl Başkanı Ahmet Zeki Kılavuz, amaçlarının vatandaş iradesinin sandığa sağlıklı bir şekilde yansıması olduğunu söyledi.
AK Parti Kırklareli İl Teşkilatı, seçim sonuçlarına itiraz etti. CHP adayı Mehmet Siyam Kesimoğlu'nun Belediye Başkanı seçilmesinin ardından Kırklareli Adliyesi'nde bulunan İl Seçim Kurulu'na giden AK Parti Kırklareli İl Başkanı Ahmet Zeki Kılavuz ve partililer, oy pusulalarında ciddi anlamda yanlışlıklar olduğu iddiası ile itiraz dilekçesi verdi.
Kırklareli Adliyesi önünde basın açıklaması yapan Kılavuz, "Vermiş olduğumuz karar doğrultusunda seçim sonuçlarına itirazda bulunduk. İtiraz gerekçemiz olarak da, yapmış olduğumuz inceleme ve araştırma neticesinde oy pusulalarında ciddi anlamda yanlışlıklar yapıldığını, Kırklareli seçim tarihinde hiç olmadığı kadar 2 bin 300- 2 bin 400 civarında geçersiz oy kabul edildiğini ve bunun da yaklaşık olarak tüm kullanılan oyların yüzde 5'ine tekabül ettiğini, yine aynı şekilde bu oyların yeniden değerlendirilmesi durumunda seçim sonucunun ilimizde değişme ihtimalinin bulunduğunu tespit ederek, bu şekilde gerek geçersiz oylara gerekse mevcut bulunan ve geçerli olarak kabul edilen oyların yeniden sayımı noktasında olmak üzere iki ayrı konuda itirazda bulunduk" dedi.

"VATANDAŞ İRADESİNİN SANDIĞA SAĞLIKLI BİR ŞEKİLDE YANSIMASI AMACIMIZDIR"
Yasal süreç içerisinde itirazı Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı'na teslim ettiklerini dile getiren Kılavuz, "İnşallah en kısa zamanda itirazımızın değerlendirilerek seçimde özellikle il merkezinde akılda kalan soruların bir an önce giderilmesi konusunda bir katkı sağlayacağı düşüncesindeyiz. Onun için haklılığımız konusunda biz müsterihiz. Çünkü ciddi anlamda birleştirme tutanaklarında karalamalar söz konusu. Hesaplama hataları söz konusu. Geçersiz oyların değerlendirilmesinde örneğin bazı mahallelerdeki sandıklarda geçerli olarak kabul edilen oy kullanma şekli bazı sandıklarda geçersiz olarak da kabul edilmiş. Yani bu şekilde aynı il merkezinde farklı iki uygulama söz konusu. Tabii ki burada kullanılan oylarda hangi siyasi partinin oyu çıkarsa çıksın önemli olan vatandaş iradesinin sandığa sağlıklı bir şekilde yansıması ve demokrasinin en önemli gereği olan milli iradenin hakim kılınması amacımızdır. İnşallah ilimiz açısından hayırlı olur" ifadelerini kaydetti.
Bir gazetecinin YSK'nın saat 14.00'de itiraz süresinin kapandığını hatırlatması üzerine Kılavuz, "Türkiye bir hukuk devletidir. Bu hukuk devletinde kişilerin kararlarıyla bir sistem kurmak mümkün değildir. Türkiye'de uygulanan saat şuan itibariyle YSK'nın belirlediği saat 15.00'dir. Kırklareli İlçe Seçim Kurulu 'ben 14.00 diye karar aldım' deme hakkına sahip değildir. Hiç kimse hukukun üzerinde değildir, hukukun uygulayıcısıdır. Dolayısıyla biz yasal süreç içerisinde itirazımızı yaptık" diye konuştu.
Oyların değerlendirilip değerlendirilmemesi konusunda sandık kurulu başkanlarının asıl yetkili olduğunu söyleyen Kılavuz, "Sandık kurulunun teşekkülünde yer alan diğer siyasi partililerle beraber bizim temsilcilerimiz de zaten birçok sandığa itiraz dilekçelerini de sayım esnasında verdiler. Bizim de başlangıçtan beri ifade ettiğimiz dilekçede koyduğumuz nokta bu. Biz bu itirazlarımızı o aşamada da yaptık. Kaldı ki o aşamada hiçbir itiraz yapılmamış olsa dahi şuan da bizim yapmış olduğumuz itiraz yine geçerlidir" açıklamasında bulundu.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek