Murat Mahir Altan; “SAHTE GÜLÜŞLER DEĞİL, SAMİMİYET KAZANACAK”
Trakya'da sandık kurulu başkanlarına eğitim verildi
Seçim günü alkol yasak, eğlence mekânları kapalı
Ahmet Etem Oruç; “Çocuk bakım ve kreş projesi hemen uygulanacak”
Bu haber 28 Aralık 2013, Cumartesi 09:34 tarihinde eklendi. 2225 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Aykırı müftüden yılbaşı vaazı

Popstar yarışmasına katılan ve yaklaşık 2 ay önce Kırklareli Müftülüğü’ne atanan aykırı Müftü Adnan Zeki Bıyık bu zamana kadar yılbaşı hakkında vaaz veren müftülerin toplumu yanlış yönlendirdiğini söyledi.
Aykırı müftüden yılbaşı vaazı

Oda TV’de yer alan habere göre; toplumu yanlış yönlendirenlerin ikinci sırasında da siyasilerin yer aldığını belirten Müftü;"Peygamberine laf söyletenlerin, bir kınama bile yayınlayamayan pısırıkların, yılbaşı vaazı yapıp hindi yemeyin demeye hakları olmadığı gibi milli manevi değerlere sahip çıkmayanların da milliyetçi ve hamasi nutuklar çekmeye de hakları yoktur" dedi.

 

İşte Müftü  Adnan Zeki Bıyık’ın açıklaması: “Birçok haber sitelerinde bazı iki yüzlü din bilginleri, ilahiyatçılar, müftüler, vaizler, köşe yazarlarını hayretle ve dehşetle okuyorum. Hepsinin ağzında aynı cümleler…. Aman ha, Yılbaşı kutlamayın, hindi yemeyin, Noel (Aziz Nicola) ve Hristiyanlara muhalif hareket edelim, Çünkü peygamberimiz“Kim bir kavme benzerse O onlardandır."  

Bre ikiyüzlüler! Peygamberimizin yukarıda geçen “Kim bir kavme benzerse o , onlardandır” hadisini büyük bir kahraman edasıyla televizyonlarda, haber sitelerinde köşe yazılarınızda söylemesine söylüyorsunuz da bundan bir ay önce hadisini söylediğiniz Aziz Peygamberimize hakaret edilirken diliniz mi tutuldu? Sizi gidi iki yüzlü din baronları… Peygamberimizin aziz hatırasına hürmetsizlik yapan alçaklara söyleyecek bir iki kelamınız yok muydu? Onları kınayacak az da olsa bir imanınız bulunmuyor mu sînelerinizde?

Bu din, sadece Adnan Zeki Bıyık’a mı indi, Aziz Peygamberimiz yalnız benim ve benim gibi tepki veren birkaç müftünün ve hocanın mı peygamberi sadece? Yoksa koltuklarımıza, köşelerinize televizyonlardaki mevkilerinize bir zarar gelir mi diye korktunuz? Hz Muhammed’e“Mekke’de doğan ………. ”,  “Hz Muhammed’in kıblesi şaştı” diye birileri tarafından terbiyesizlik yapılırken sesini çıkarmayan sahtekârların bugün bu Müslüman halka Yılbaşı ve hindi vaazı vermeye hakları yoktur. Hattı zatında zaten Hristiyan ve Yahudilere benzemeyelim diye millete vaaz veren sizin gibi pısırıklar bu topluma hiç güven de vermiyor. Çünkü: Benzini  Shell’den al…, İftar sofralarınızı coca cola süslesin…, Türk kahvesi varken Nescafeleri götürün…, Eşleriniz çamaşırları Ariel ile yıkasın…,

Ermeni Soykırımını Türkler yaptı deyu konferanslar tertip edenlerin finansörleri olan BP ve Shell, arabalarınızın ser mekânı olsun”dedi.

 

DİN ADAMLARI VE SİYASİLERİ MİLLETİ UYUTUYOR

Din adamları ve siyasilerin milleti uyuttuğunu da belirten  Adnan Zeki Bıyık “Kısacası kullandığınız ve hayatınızla girift hale gelmiş birçok yabancı marka ve yaşam tarzı evlerinizi, ofislerinizi, hatta vücudunuzu ve ruhunuzu tutsak etmişken Allah aşkına nedir bu hindi yemeyin muhabbeti…Keşke yerli mi yerli hindilerimizi yeseydik de yukarıdaki esareti hayatımızdan çıkarabilseydik…Mesele şu; her işte olduğu gibi kendi yerli kalkınmamızı yapamadığımızdan, kendimiz olamadığımızdan, aşağılık komplekslerinden dolayı kültürel olarak da inanç olarak da hızla gâvurlaşıyoruz. Bir zamanlar dünyaya medeniyeti, ilmi sanatı öğreten bu millet maalesef şimdilerde kültürel anlamda müstemleke durumuna gelmiştir. Bu nokta da bir öz eleştiri yapmak da imanımın gereğidir. Yukarıda bahse konu olan toplumun yozlaşmasında en büyük suçlular toplumu yanlış yönlendiren, dünyevi kaygılarla hakkı ve hakikati gizleyen sloganik Yılbaşı, bayram ve kandil mesajları ile milleti uyutan din adamlarıdır. İkinci sırada da siyasilerdir. Sözün özü, Peygamberine laf söyletenlerin, bir kınama bile yayınlayamayan pısırıkların, yılbaşı vaazı yapıp hindi yemeyin demeye hakları olmadığı gibi milli manevi değerlere sahip çıkmayanların da milliyetçi ve hamasi nutuklar çekmeye de hakları yoktur. 2013 Yılı zulüm ve ızdıraplarla geçti, İnşaallah 2014 Yılı sağlık, afiyet ve mutlulukla geçer.

Not: Hiçbir akl-ı evvel, yazımdan 31 Aralık Gecesi çılgınlıklar yapın, için, zıplayıp sağa sola saldırın, çamları kesin, noel kostümleri giyip  taşkınlıklar yapın, Taksimde taciz edin- tacize uğrayın,  tarzında bir sonuç çıkarmasın. Efendice dostlarınızla oturup sohbet edin, birbirinize esenlikler dileyin.

Varsa kabiliyetli arkadaşlarınızla “Yine gam yükünün kervanı geldi” türküsünü söyleyin. Çünkü bir yıl daha ömrünüzden eksiliyor.Nice Sağlıklı Mutlu Yıllara…”

Ertan BAYER

 

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek