HEM’den 23 Nisan Futbol Turnuvası
Kırklareli Valisi Ekici, turizmcilerle bir araya geldi
AK Parti’den Ümmüşoğlu ailesine taziye ziyareti
TEMA 12.Ekolojik Okul; Hayal Kreş ve Gündüz Bakım Evi oldu
Bu haber 16 Aralık 2013, Pazartesi 09:21 tarihinde eklendi. 1970 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Panele büyük ilgi

Panele büyük ilgi

Hürfikir Gazetesi kültür etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Alevilik Bektaşili ve Türk Kimliği” konulu panel önceki gün 13.30-17.00 saatleri arasında Aşkiye-Neşet Çal Sahnesi’nde yapıldı.

Panele konuşmacı olarak Tarihçi Yazar Şükrü Alnıaçık, Araştırmacı Yazar Rıza Zelyurt ve Araştırma görevlisi Ali Rıza Özdemir katıldı.

Kürşat Şendal’ın sunuculuğunu Ömer Faruk Boyacıoğlu’nun katkı sunduğu panele Mustafa Çetin Dede ve Ali İhsan Dede ile birlikte yoğun bir katılım oldu.

Programın açılışını yapan Kürşat Şendal; geçmişte bizleri Alevi-Suni diye bölenler artık bu oyuna başvuramayacaklar. Şimdi birlik olma zamanı” dedi.

Kürşat Şendal’ın açılış konuşmasından sonra ilk sunumu panelistin sunucusu Tarihçi Yazar Şükrü Alnıaçık yaptı.

Aleviler’in, Bektaşilerin ve Kızılbaşlar’ın, Haci Bektaş Vali geleneğinden geldiğini belirten Şükrü Alnıaçık “Hacıbektaş Veli, Ahi Evren yani Ahilik geleneği ve son olarak da Ertuğrul Gazi ile devam eden Bektaşilik geleneği sonunda Osmanlı İmparatorluğu kurulmuştur. Osmanlı İmparatorluğu’nun kuran Osman Gazi bu geleneği en iyi şekilde uygulamıştır. Yeniçeri Ocağı’da bir Bektaşi Ocağıydı.  Aleviler, Bektaşiler ve Kızılbaşlar öz ve öz Türkmendirler. Soyları Ortaasya’ya, Horasan’a dayanır. Orta Asya’dan Türklerin bir kolu, Hazar Denizi’nin Kuzeyin’den Karadeniz’in Kuzeyi’nden Avrupa’ya, bir kolu da Hazar Denizi’nin güneyinden Irak ve Bağdat’a ulaşmıştır.  Hazar Denizi’nin güneyine göç edenler İslam dini ile tanışmışlar sona Anadolu’ya girmişlerdir.” Dedi.

12 Eylül öncesinde ülkücülerin CIA tarafından kullanıldığını ve ülkemizde Alevi-Suni çatışması yaşatıldığını da belirten Alnıaçık “Ancak MHP, geçmişte yaptığı hatanın farkına varmıştır. Alevi, Bektaşi ve Kızılbaşlar’ın Türk kültürünü en iyi yaşatanlar olduğunu bilmektedir. Aleviler, Bektaşiler ve Kızılbaşlar Türk Boyları’dır. Anadolu’da İslamiyet’i yayan Türk boyları arasındadır. Osmanlı’da göreve gelen devşirme yöneticiler tarafından dışlanmışlardır. Aleviler, Bektaşiler ve Kızılbaşlar’a en iyi sahip çıkan Çağdaş, Laik Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmuş, onları Osmanlı’nın Yavuz Sultan Selim döneminden sonra düştüğü 2. Sınıf vatandaş durumundan çıkartmıştır.  Bu nedenle Aleviler, Atatürk’ü çok sevmektedir” dedi.

Diğer konuşmacılardan Ali Rıza Özdemir’de Alevilerin, Bektaşilerin ve Kızılbaşlar’ın Horasan’dan Anadolu’ya geldiğini belirterek “Türkiye Cumhuriyeti’ne sahip çıkanlar arasında en büyük Alevi yani Türkmen boyu olan Avşarlar yer almıştır.  Ancak Osmanlı İmparatorluğu’un yönetiminde yer alan devşirme yöneticiler Türkleri fazla sevmediği için en çok Türkmenler’le uğraşmıştır.” Dedi.

“Mustafa Kemal Atatürk, Çağdaş ve Laik Türkiye Cumhuriyeti’ni kurarak Osmanlı döneminde dışlanan Alevilerin dışlanmasını sona erdirmiştir”  diyen Araştırmacı Tarihçi Yazar Rıza Zelyurt “Şu an ülkemizde İslam Dini sanki AKP hükümeti ile gelmiş gibi bir hava estirilmektedir. Oysa AKP’nin yaptığı sadece Arabizm’dir.  Türk halkını Araplar gibi yanlış çıkarlara göre yorumlamaya yönetmektir. Oysa bu millet 1000  (bin) yıldan beri Müslüman’dır. Aleviler, Bektaşiler, Kızılbaşlar yani Türkmenler İslam Dini’nin en büyük savunucusu olmuştur” dedi. 

Panelistlerin sözleri sık sık katılımcılar tarafından alkışlanarak kesildi. İki bölüm halinde gerçekleştirilen panelin ikinci bölümü ise soru cevap şeklinde geçti.

Bir katılımcının Şükrü Alnıaçık’a sorduğu “Maraş ve Çorum olayları hakkında ne düşünüyorsunuz?” sorusunu Şükrü Alnıaçık “Ben aynı zamanda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Baş danışmanıyım. Maraş ve Çorum olaylarında ülkücüler ve MHP’liler, ülkemizi bölmek isteyen CIA tarafından kullanılmıştır. MHP bu hatasının farkındadır. O zaman karşı karşıya getirilen ülkücü ve solcu gençlik devlet eliyle ezdirilmiş yerine bugünkü AK Gençlik getirilmiştir. “dedi.

Panel sonuna Hürfikir Gazetesi olarak panelistlere ve katkı sunanlara plaket verildi. Hürfikir Gazetesi İmtiyaz Sahibi Murat Mahir Altan, halkımızın ufkunu açacak olan bu gibi paneller gazetemiz tarafından düzenlenmeye devam edecektir” dedi. Ertan BAYER

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek