Bu haber 01 Ekim 2013, Salı 13:05 tarihinde eklendi. 910 kez okundu.
Edirne’de tarhana sezonu başladı
Edirne’nin Uzunköprü ilçesinde kadınlar, kış hazırlıklarına başladılar.
İHA - Uzunköprü’de tarhana yapan Fatma Dingil, Tarhana ekşi ve tatlı olmak üzere iki türlü yapılır. Tarhana ekşimesin diye içine maya ve irmik konulur. Tarhananın içine konulan malzemeler karıştırıldıktan sonra çuvalın içine konularak evlerin damlarında kurutulmaya bırakılır. Tarhana kurutulduktan sonra temiz bezler üzerine serilir ve güneşte bekletilir. Tamamen doğal hazırlanır ve ufak parçalara bölünür."dedi.
Herkesin tarhana yapmayı bilmediğini dile getiren Dingil, "Tarhanayı çoğunlukla Trakya Bölgesi yapmaktadır. Herkes tarhana yapmayı bilmez. Bazı ev hanımı arkadaşlarımız ise yaptıkları tarhanaları satıyorlar. Tarhanayı hazırladıktan sonra temiz bezler üzerine bırakıp kurutuyoruz. Tamamen doğal ortamda hazırlanan tarhanaları kışın yiyoruz. Hem ekonomik hem de sağlıklı olması açısından kışın bu yiyeceğe çok ihtiyaç oluyor’’diye konuştu.
|