Trakya’dan İmamoğlu’na büyük destek
Şamiloğlu Bulgaristan’dan 4 madalyayla döndü
Lüleburgaz CHP'de 6 bin 826 üye oy kullanacak
Başkan Yayla “Mart Dokuzu Şenliğimize Davetlisiniz”
Bu haber 13 Şubat 2025, Perşembe 09:16 tarihinde eklendi. 222 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Altın Fiyatları Rekora Koştu; Ata Lira Asgari Ücreti Geçti!

Lüleburgaz Kuyumcular Derneği Başkanı ve Arda Kuyumculuk sahibi Şerif Arda, güncel altın fiyatları hakkında açıklamada bulundu.
Altın Fiyatları Rekora Koştu; Ata Lira Asgari Ücreti Geçti!  

Şerif Arda, Amerika'daki seçimler sonrasında Donald Trump’ın başkan olarak göreve başlamasının ardından altının ons fiyatında hızlı bir yükseliş yaşandığını belirtti.

Altına olan talebin artmasının fiyatları yukarı çektiğini ifade eden Arda, külçe gram altının 3 bin 450 liraya, 22 ayar bileziğin 3 bin 280 liraya, Ata Lira’nın 23 bin 600 liraya ve küçük altının 5 bin 700 liraya ulaştığını söyledi.

Şu anda bir Ata Lira’nın Türkiye’deki asgari ücreti geçtiğine dikkat çeken Arda, piyasada alım yönünde işlemlerin devam ettiğini ve talebin arttığını belirtti.

Ayrıca, 12-14 Şubat tarihleri arasında Sevgililer Günü nedeniyle takıya olan talebin yoğun olduğunu vurguladı.

“Ata Lira Asgari Ücreti Geçti”

Kuyumcular Derneği Başkanı Şerif Arda konu ile alakalı olarak yaptığı açıklamada; “Amerika’da seçim sonrasında Trump’ın başkan olarak göreve başladıktan sonra altının ons ’unda hızlı bir şekilde yükselme yaşadık. Son 20 yıldan beri her gün çıkan altına talep arttığından dolayı fiyatların yükselmesine sebep oldu. Külçe gram altın 3 bin 450 seviyesine kadar yükseldi. 22 ayar bilezik 3 bin 280 lira, Ata lira 23 bin 600 lira küçük altında 5 bin 700 gibi zirve rakamlara kavuştu. Şuan bir ata lira bir asgari ücreti geçti. Piyasa alım yönünde işlem yapmaya devam ediyor, talep artına arttı. Genelde satış ağırlıklı gidiyor. 12-14 Şubat arasında sevgililer günü için takı olarak talep çok. “ dedi.

Yağız Doruk KAYA

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek