Başkan Gerenli, bayramlaşmada yok
Onlar artık 3. Sınıf oldu
Bugün ve yarın çok sıcak yok
Bayram namazı 06.12’de
Bu haber 24 Mayıs 2024, Cuma 09:13 tarihinde eklendi. 490 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Minibüs zammına öğrencilerden protesto

Kırklareli Üniversitesi Lüleburgaz Meslek Yüksekokulu Öğrencileri Lüleburgaz’da toplu taşımaya yapılan zamların ardından tepki göstermek için bir araya gelerek basın açıklaması gerçekleştirdi.
Minibüs zammına öğrencilerden protesto  

Öğrenciler gelen zamların öğrenci bütçesini aştığını, bu ücretlerin ağır bir yük haline geldiğini belirtti ve zammın gözden geçirilmesini talep etti.

Yapılan açıklamada; “Geçtiğimiz hafta minibüs ücretlerine yapılan ölçüsüz zam biz öğrencileri ekonomik olarak oldukça zor durumda bırakmıştır. Bu kabul edilebilir bir artış değildir. Büyük şehirler dahil hiçbir yerde bu kadar yüksek öğrenci minibüs fiyatı bulunmamaktadır.

Mevcut ekonomik koşullarda zaten zorlandığımız bu dönemde 20 liralık minibüs bedeli oldukça fazla bir yük oluşturmaktadır.

Ulaşım ücretlerine yapılan bu zaman her gün okula gitmek zorunda olan bizleri zor durumda bırakmaktadır.

Belediyemizden beklediğimiz halkına ve biz kentte yaşayan öğrencilere verdiği değeri ortaya koyması adına, özellikle Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere armağan ettiği 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı haftasında bizleri üzen bu zam kararını gözden geçirmeleridir.

Bu doğrultuda daha ucuz bir ulaşım hizmeti sağlanması adına otogar ve Kepirtepe arasında kendi otobüsleri ile belirli saatlerde ring seferleri yapılması talebimizdir. Minibüs hatlarından alınan durak parasının alınmaması ve buna bağlı maliyetlerin düşürülmesidir. Öğrencilerin minibüs ücretlerinin yarısının belediye tarafından süspanse edilmesi talebimizdir. Ulaşım hizmeti belediyenin asli görevleri arasında yer almaktadır ve ulaşım ücretleri kar edilebilecek bir kalem değildir. Biz öğrenciler olarak derdimizi dile getirdik ve kendi çözüm önerilerimizi sunduk. Bunu dikkate alacak olan da kulağının üzerine yatacak olan da bizzat belediyemiz olacaktır. Basın açıklamamıza katılan ve destek veren herkese teşekkür ediyor, en kısa zamanda bu yanlış karardan dönülmesini istiyoruz.  ” denildi.

Açıklama sonrası gençler; “Gençlerin cebinden elinizi çekin.” ve “Öğrenciler emanet belediye kabul et.” sloganları attılar.

Öğrencilere halktan da yoğun şekilde destek geliyor. Açıklama sırasında öğrencilerin arkasında desteğe gelen minibüsler de dikkat çekti.

Belediyenin yapılan yüksek oranlı zam kararını gözden geçirip geçirmeyeceği konusu önümüzdeki günlerde netlik kazanacak. Henüz bir açıklama yapılmadı.

Barış Can KORKMAZ

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek