Lüleburgaz Ziraat Odası, 14 Mayıs Çiftçiler Günü’nü coşku ile kutlayacak
Tır köprüden dereye uçtu
Hilal Mete Şahin, Kent Konseyi Başkanlığı’na aday oldu
DİSK/EMEKLİ-SEN GENEL MERKEZ YÖNETİM KURULU ÜYELERİ LÜLEBURGAZ'DAYDI...
Bu haber 27 Nisan 2024, Cumartesi 09:13 tarihinde eklendi. 319 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

TEMA’dan Evimiz Dünya Projesi

Lüleburgaz TEMA Vakfı Lüleburgaz Bahçelievler İlkokulunda Evimiz Dünya Projesini uyguladı.
TEMA’dan Evimiz Dünya Projesi  

Proje ile Millî Eğitim Bakanlığı iş birliğinde, IKEA Türkiye desteği ile 2018 yılında hayata geçirilen Evimiz Dünya Projesi ile ilkokul seviyesindeki çocukların sürdürülebilirlik kavramı üzerine düşünmeleri ve evlerinde, sınıflarında edinebilecekleri doğa dostu alışkanlıklarla ilgili farkındalık kazanmaları amaçlanıyor.

 

Projenin ile İlkokul öğrencilerine yönelik sınıf içi eğitim etkinliklerini ve oyun tabanlı geliştirilmiş bir dijital etkinliği kapsayan projede sınıf içi eğitim etkinlikleri 30 ilde, mağaza uygulamaları ise İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Antalya olmak üzere 5 ilde gerçekleştiriliyor.

 

Faaliyetler, Eğitim Etkinlikleri, Projesi kapsamında çocukların sürdürülebilirlik kavramı üzerine düşünmelerini, evde ve sınıflarında uygulayabilecekleri doğa dostu davranışlarla ilgili farkındalık kazanmaları amacıyla geliştirildi.  Proje kapsamında ilkokul çocuklarına yönelik hazırlanan poster, gözlem broşürü, çocuk kitabı gibi eğitici materyallerle desteklenen etkinliğin yanı sıra daha fazla çocuğa ulaşabilmek için eğlenceli bir dijital oyun tasarlandı.

 

Lüleburgaz Bahçelievler İlkokulu 3-B ve 3-F sınıfları 38'er Yavru TEMA öğrencilerle proje uygulanarak Sürdürülebilirlik ; Yenilenebilir Enerji, Geri Dönüşüm, Hava,Su,Toprak,İklim Değişikliği hakkında bilgi verildi. Eğlenerek öğrenen öğrenciler ekolojik okur yazar olarak doğa kahramanları oldular.

 

TEMA Vakfı Lüleburgaz Yeni Mahalle Sorumlusu Sibel Kocaman yaptığı açıklamada; “Emel Özkan Gündüz ve Zeliha İpek Çoker öğretmenlerimize ,aktif gönüllümüz Şükran Demiröz 'e, İlçe Sorumlumuz Resül Çokan 'a çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

Ertan BAYER

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek