“DİSİPLİNİ BIRAK SOKAKLARA BAK”
Milletvekili Sarıçam, Orman işçileri ile buluştu
Lüleburgaz yarın sağanak yağışlı
Fahri Özkan’dan “SİSLİ VADİ” açıklaması
Bu haber 16 Şubat 2024, Cuma 09:28 tarihinde eklendi. 2601 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Lüleburgaz TEMA Minik TEMA'lara Doğa Eğitimi verdi

Lüleburgaz’da TEMA tarafından Minim TEMA’lara Doğa Eğitimi verildi.
Lüleburgaz TEMA Minik TEMA'lara Doğa Eğitimi verdi  

Hayal Kreş ve Gündüz Bakım Evi'nde "Toprak Dersem Çık" ve "Sıfır Atık" sunumu yapan Sibel Kocaman yaptığı açıklamada; " Sıfır atık; israfın önlenmesini, kaynakların daha verimli kullanılmasını, meydana gelen atık miktarının azaltılmasını, etkin toplama sisteminin kurulmasını, atıkların geri dönüştürülmesini kapsayan; “atık önleme yaklaşımı” olarak tanımlanıyor. Bizler de okullarda  ekolojik okur yazar bir toplum yetiştirmek için öğrencilere Sıfır Atık eğitimi veriyoruz. Bunun yanında "Toprak Dersem Çık" sunumu vererek yeryüzündeki yaşam için toprağın önemini anlatıyoruz. Yetiştirdiğimiz ve yediğimiz gıdalar, ahşap, tekstil ve yem gibi ürünler toprak sayesinde tedarik edilmektedir. Ayrıca, toprak temiz su, biyoçeşitliliğin desteklenmesi besin tuzlarının döngüsü ve iklim düzenlemesi için öneme sahip bir dizi ekosistem hizmeti sunmaktadır." dedi.

Hayal Kreş ve Gündüz Bakım Evi öğrenci ve öğretmenleri TEMA gönüllüsü olarak Lüleburgaz'da TEMA Ekolojik Okul sayısı 12 oldu.

Ertan BAYER

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek