“DİSİPLİNİ BIRAK SOKAKLARA BAK”
Milletvekili Sarıçam, Orman işçileri ile buluştu
Lüleburgaz yarın sağanak yağışlı
Fahri Özkan’dan “SİSLİ VADİ” açıklaması
Bu haber 06 Şubat 2024, Salı 09:20 tarihinde eklendi. 1494 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Bu akşam Miraç Kandili

İslam Alemi bu akşam Miraç Kandili’ni kutlayacak.
Bu akşam Miraç Kandili  

Kırklareli Valisi Birol Ekici, Miraç Kandili nedeniyle bu akşam bir mesaj yayınladı.

Kırklareli Valisi Birol Ekici’nin Miraç Kandili mesajı şöyle; “Üç ayların içinde olan ve Recep ayının yirmi yedinci gecesine denk gelen Miraç Kandili’ne ulaşmanın ve bu mübarek geceyi idrak etmenin sevinci içindeyiz.

Miraç, Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz (SAV)’in, bir gece Mescidi Haramdan Mescid-i Aksa’ya oradan da semaya yaptığı ve Yüce Yaradan’ın sonsuz kudretinin eserlerini temaşa ettiği hikmet yüklü yolculuktur.

Peygamberimizi derin bir üzüntüden kurtarıp teselli veren Miraç, elemi, kederi, çaresizliği ve ümitsizliği bir kenara bırakarak yeniden yola koyulmayı anlatır. Her zorlukla beraber bir kolaylığın olduğuna inanmayı, Rabbimizin rahmetinden ümidi kesmemeyi öğretir. Miracı anlayan mümin, zamanın ve mekanın yegane sahibi olan Yüce Allah’ın birliğine, büyüklüğüne ve sonsuzluğuna şahitlik eder.

Bugün bizlere düşen, Miracın ruhu, manası, hikmeti, hakikati ve evrensel mesajları üzerinde yeniden düşünmektir. Birer izzet ve ikram fırsatı olarak bu gün ve gecelerden gerekli dersleri almak, hayatımızı bu manevi fırsatlar üzerinde yoğunlaşarak beslemek gerekir.

Bu vesileyle, geçtiğimiz sene Asrın felaketi Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, yakınlarına ve aziz milletimize başsağlığı diliyor, tüm halkımızın ve İslam âleminin Miraç Kandili’ni tebrik ediyorum. “

Ertan Bayer

 

 


Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek