Murat Mahir Altan, Ekosiyaset bildirgesini imzaladı
500 yıllık camiinin kurşun plakaları yine çalındı
“LÜLEBURGAZ’DA ATAMAYI İL BAŞKANLIĞI MI İSTEDİ?”
“Hayvan sever başkan adayı Serhat Paksoy”
Bu haber 15 Nisan 2013, Pazartesi 09:22 tarihinde eklendi. 22934 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Kirklareli’ne yeni Ambulans

Kirklareli’ne yeni Ambulans  

İHA - Sağlık Bakanlığı tarafından Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü’ne tahsis edilen 4 ambulans törenle teslim alındı.
Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, Sağlık Bakanlığı tarafından Kırklareli Sağlık Müdürlüğü’ne tahsis edilen 4 yeni ambulans ile vatandaşlara daha hızlı bir şekilde sağlık hizmeti verebileceklerini söyledi.
Tahsis edilen ambulanslarla Kırklareli’de ki ambulans sayısının 4 tane daha attığını belirten Vali Yaman;
“Sağlık Bakanlığımız tarafından Kırklareli’ne verilen ambulanslarla, ambulans sayımız 4 tane daha artmış oldu. Hayırsever vatandaşlarımız tarafından geçtiğimiz zamanlarda ambulans katkıları sağlamıştı. Önümüzde ki günlerde il merkezimizdeki hastanemizin temeli atılacak. Yaz aylarında Babaeski ilçemizdeki hastanemiz hizmete açılacak. 2013 yılı ilimizde sağlık alanında ciddi yatırımlara sahne olmuş olacak. Vatandaşımıza yeni araçlarımızla daha hızlı sağlık hizmeti vereceğiz” dedi.
Kırklareli İl Sağlık Müdürü Dr. Metin Bozkır “Acil sağlık hizmetleri ihtiyaç duyulan yerde ve zamanında eğitimli ve donanımlı bir ekiple kesintisiz olarak kısa zamanda ulaşılabilir hizmet sunulmasıdır”dedi. 
Kırklareli’de 112 acil sağlık hizmetleri, 2002 yılında 1 istasyon ve 1 ambulans ile verilmeye çalışılmaktayken, bugün il ambulans başhekimliğine bağlı komuta kontrol merkezi tarafından yönlendirilen A Tipi 4 acil sağlık hizmetleri istasyonu, B tipi 8 acil sağlık hizmetleri istasyonu olmak üzere toplamda 12 istasyonla hizmet vermekte olduğunun altını çizen Bozkır; 
“Olay yerinde müdahale ile başlayan bu süreç hasta veya yaralının sağlık kuruluşuna nakli ile veya evinde eder. Sağlık kuruluşunda acil tedavisi yapılan hasta ya da yaralının tedavisi burada veya evinde devam eder. Tüm bu aşamalar birbiri içine geçmiş halkalar ile bir yaşam zinciri oluşturmaktadır. Bu halkaların her biri ne kadar sağlam ise yaşam zincirimizde o kadar sağlam olacaktır. Bu amaca hizmet içim 4 ambulans donanımlı ekipler oluşturmamıza yardımcı olacaktır” dedi.
Tören geçmiş yıllarda Kırklareli’de görev yapan İl Sağlık Müdürlerine plaket verilmesi ile devam etti. Ambulansların kurdelesinin kesen Vali Yaman ve beraberindekiler, araçların anahtarlarını yetkililere verdi. Vali Yaman kesilen kurdelenin ardından ambulansa binerek aracı kendisi test etti.
Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek