MUHTARLAR GÜNÜ KUTLANDI
Vali Turan’dan 19 Ekim Muhtarlar Günü mesajı
Lüleburgaz TEMA, Kitap Fuarında Masal Atölyesi açtı
Kırklareli Baro Başkanı Neşetoğlu mazbatasını aldı
Bu haber 07 Kasım 2023, Salı 09:05 tarihinde eklendi. 1039 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

KENYALI DEĞİL, LÜLEBURGAZLI

İstanbul’da 5 Kasım 2023 Pazar günü koşulan 45. İstanbul Maratonu’nda Kenyalılar şampiyon olurken Kenyalıların yanında ise dikkat çeken bir Lüleburgazlı vardı.
KENYALI DEĞİL, LÜLEBURGAZLI  

Lüleburgazlı da büyük şampiyon Ümit Er oldu.  45 yaşındaki Ümit Er, kendi yaş grubunda en yakın rakibine 2 dakika fark yaparak maratona damga vurdu.

   Dünyanın tek kıtalararası maraton organizasyonu olan İstanbul Maratonu 5 Kasım 2023 Pazar günü 45.kez koşuldu.

Yerli yabancı 50 bine yakın insanın katıldığı bu dev organizasyon bu sene de kusursuz bir şekilde gerçekleşti.

Havanın rüzgarlı oluşu nedeniyle parkur rekoru gelmemesine rağmen maratoncuların amansız mücadelesi sporseverleri coşturdu.

     Bu büyük organizasyona Lüleburgaz'dan da atletizme gönül vermiş birçok sporcu katıldı.

Lüleburgazlı  şampiyon  Ümit Er de maratondaydı.  Şampiyonumuz 48 yaşındaki Ümit Er, bu büyük organizasyonda adeta şov yaptı.

Ümit Er, her zamanki gibi rakiplerine hiç şans tanımadı ve 2 dakika fark yaparak kendi yaş gurubunda birinci oldu. Şampiyonumuz bir kez daha master atletlerin en iyisi olduğunu kanıtlamış oldu.

Ümit Er,  genelde klasmanda da Türk atletler arasında da ilk 10'a girerek yaşına göre efsane bir atlet olduğunu herkese gösterdi.

      Şampiyonumuz yarış sonrası duygularını şöylece dile getirdi :"2023'ün en önemli yarışını başarıyla bitirdiğim için çok mutluyum. Şükürler olsun ki her zaman Trakya'yı en güzel şekilde temsil ediyorum. Ben bıkmadan, usanmadan çalışmalara devam edeceğim ve uzun yıllar zirvede olmaya çalışacağım. 50-54 yaş grubuna girdikten maraton, yarı maraton ve 10 km. mesafelerinde Türkiye rekorları kırmayı hayal ediyorum. Hatta kısmet olursa Avrupa ve dünya şampiyonalarında derece yapmayı düşünüyorum. Başta, beni en güzel şekilde antrene eden Oğuz Kesimli ve sağlık ve beslenme danışmanım  Dr. Emrullah Demirel olmak üzere bütün sporsever hemşehrilerimize teşekkür ediyorum.” Dedi.

Ertan BAYER

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek