Vali sporcuları misafir etti
En fazla trafik kazası Temmuz ayında oluyor
Recep Çotuk’tan gazetemize açıklama
Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden Hürfikir’e ziyaret
Bu haber 18 Eylül 2023, Pazartesi 09:03 tarihinde eklendi. 431 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

CHP’DE EN FAZLA DELEGE LÜLEBURGAZ’DA

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırklareli İl Örgütü’nde tamamlanan ilçe kongrelerinden sonra gözler il kongresine çevrilmişti.
CHP’DE EN FAZLA DELEGE LÜLEBURGAZ’DA  

CHP Kırklareli il yönetim kurulunun, 13 Eylül 2023 Çarşamba gününün akşamı  gerçekleştirdiği yönetim kurulu toplantısında aldığı kararla il kongresinin 8 Ekim Pazar günü yapılmasına karar verildi.

 

Toplam 500 delegenin  oy kullanacağı seçimlerde en fazla delegeye sahip ilçe ise 212 delege ile Lüleburgaz.

  

CHP Kırklareli İl kongresinde yapılacak olan seçimde il başkanı, il yönetim kurulu ve disiplin kurulu asil ve yedek üyeleriyle birlikte CHP Kurultayı’nda Kırklareli'ni temsil edecek olan altı kurultay delegesi seçilecek.

 

Parti tüzüğüne göre il kongresinde, ilçe kongrelerinden seçilen il delegeleri ile doğal delege hakkına sahip olan partinin il düzeyindeki yöneticileri oy kullanabilecek.

 

İl kongresi öncesi CHP’ye yakın kaynaklardan alınan bilgilere göre Avukat Bora Terzi ve İnşaat Mühendisi Erdem Erdin’in il başkanlığı için aday olacağı konuşuluyor.

 

Şuan için her iki taraftan da resmi bir açıklama yapılmazken, adayların önümüzdeki günlerde resmi açıklamalarını yapması bekleniyor.

 

İLÇE SEÇİMLERİ 7 EYLÜL’DE TAMAMLANMIŞTI

Cumhuriyet Halk Partisi’nde 5 Ağustos Cumartesi günü başlayan ilçe kongreleri 7 Eylül 2023 tarihinde  gerçekleşen CHP Kırklareli Merkez İlçe Kongresi ile tamamlanmıştı.

 

Vize, Babaeski, Pınarhisar, Demirköy ve Kofçaz ilçelerinde mevcut ilçe başkanlarının karşısına kongrelerde aday çıkmazken, Demirköy’de Mehmet Şenay, Pınarhisar’da Burak Akdeniz, Vize’de Serdar Dündar, Babaeski’de Erol Mutlu ve Kofçaz’da Mustafa Aydoğdu yeni dönemde de görevlerine devam edecek.

 

Pehlivanköy, Lüleburgaz ve Merkez ilçede ise kongrelerde iki farklı liste yarışmış, Lüleburgaz’da yeni ilçe başkanı Ali Can, Pehlivanköy’de Nermin Demirel, Kırklareli Merkez ilçede ise Cevahir Cem Yarım olmuştu.

 

EN FAZLA DELEGE LÜLEBURGAZ’DA

 

CHP Kırklareli İl Örgütü’nde yapılacak olan İl Başkanlığı seçimlerinde 25’i doğal delege olmak üzere 500 delege oy kullanacak.

En fazla delegeye sahip ilçe 212 delege ile Lüleburgaz. Lüleburgaz’ı 115 delege ile Kırklareli Merkez ilçe izliyor.

Babaeski’nin 72,  Vize’nin 36, Pınarhisar’ın 22,  Demirköy’ün 8, Kofçaz’ın 5,  Pehlivanköy’ün 5 delegesi bulunuyor.

 BORA TERZİ İLK ADAY

CHP Kırklareli İl Örgütü’nde 8 Ekim 2023 Pazar günü yapılacak olan İl Başkanlığı seçimlerinde en fazla delegesi olan Lüleburgaz’dan Avukat Bora Terzi ‘nin  İl Başkan Adayı olacağı kesinleşti.

Bora Terzi’nin bir hafta içinde CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı’nda adaylığını açıklayacağı öğrenildi.

Bora Terzi’nin karşısında Kırklareli Merkez’den de Ünal Başkur  ya  da Erdem Erdin’in İl Başkan Adayı olacağı konuşuluyor.

Ertan BAYER


Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek