Vali sporcuları misafir etti
En fazla trafik kazası Temmuz ayında oluyor
Recep Çotuk’tan gazetemize açıklama
Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden Hürfikir’e ziyaret
Bu haber 15 Mart 2023, Çarşamba 09:09 tarihinde eklendi. 507 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Şeref Dinçer’den gazetemize ziyaret

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırklareli Milletvekili Aday Adayı Şeref Dinçer, dün gazetemizi ziyaret etti.
Şeref Dinçer’den gazetemize ziyaret  

2014-2019 Dönemi’nde de CHP’den Lüleburgaz Belediye Meclis Üyeliği yapan Şeref Dinçer, yapılmayanları yapmak, söylenmeyenleri söylemek için aday adayı olduğunu söyledi.

CHP KIRKLARELİ MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI ŞEREF DİNÇER KİMDİR?

            Lüleburgaz’da bulunan Kepirtepe Köy Enstitüsü mezunu öğretmen Vehbi Dinçer ve Şemsi Dinçer’ in oğludur. Tekirdağ’ın Muratlı ilçesi Arzulu köyünde 1959 yılında dünyaya geldi.

İlkokula Muratlı ilçesinde başlayıp 1968 yılında babasının tayini sebebiyle yerleştikleri Lüleburgaz’ın Emrullah Efendi İlkokulu’ndan mezun oldu. Orta öğretim ve lise eğitimini Lüleburgaz Kepirtepe Öğretmen Okulu’nda tamamladı.

Yükseköğrenimini 1976 yılında kazandığı İstanbul Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi Vatan Mühendislik Fakültesi’nin İnşaat Mühendisliği bölümünü 1982 yılında tamamlayarak İnşaat Mühendisi oldu.

1984 yılında Amasya’da askerliğini yaptıktan sonra büyüyüp yetiştiği Lüleburgaz’a dönerek iş hayatına başladı. Lüleburgaz’da inşaat mühendisliği ve müteahhitlik yaparak yaşamını sürdürdü.

1987 yılında 112 dairelik Konut Yapı Kooperatif Kurucu Başkanı oldu. Konut inşaatlarının tümü 1990 yılında üyelerine teslim edildi.  Yeni Sanayi Kooperatifi, Esnaf Kefalet Kooperatifi ve bunun gibi çeşitli kooperatiflerin kontrol mühendisliği ile şantiye şefliği görevlerinde bulundu.

Siyaset ile ilk tanışması Lüleburgaz Kepirtepe Öğretmen Okulu’nda Öğretmenlik haklarının ellerinden alınmasına karşı yaptıkları boykot ve aynı yıllarda tüm ülkeyi saran öğrenci hareketlerine destek vermesi ile başladı. Yükseköğrenim yıllarında da İstanbul’da uzun yıllar öğrenci hareketleri içerisinde bulundu.

Lüleburgaz ve Babaeski Halkevi içinde aktif olarak siyasi çalışmalara katıldı.

1970’li yıllarda yükselişe geçen öğrenci ve işçi hareketi ile birlikte uzun yıllar kutlanamayan 1 Mayıs İşçi Bayramı yasal olarak ilk defa 1976 yılında kutlanırken Taksim Meydanı’ndaydı.

1977 yılında 34 kişinin hayatını kaybettiği 1 Mayıs İşçi Bayramı’nda da Taksim meydanındaydı.

12 Eylül sonrası 1982 Anayasası’na hayır kampanyasına aktif olarak katıldı.

1985 yılında Sosyal Demokrat Halkçı parti üyesi oldu.

2002 – 2008 döneminde İnşaat Mühendisleri Odası Lüleburgaz Temsilciliği Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. 

2003 – 2009 döneminde hayatının şekillenmesinde önemli etkisi olan Kepirtepe Köy Enstitüsü ve Öğretmen Okulu mezunlarının kurduğu Kepirtepeliler Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı.

2014 yılında CHP Lüleburgaz Belediyesi meclis üyesi oldu. Bu dönemde Lüleburgaz Belediyesi encümen üyeliği, Lüleburgaz Belediyesi İmar Komisyonu Başkanlığı ve Trakya Belediyeler Birliği’nde Lüleburgaz Belediyesi’ni temsil eden meclis üyesi oldu.

 Atatürkçü Düşünce Derneği ve sivil toplum kuruluşlarında da aktif olarak çalıştı. 

2017 yılında CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı’na aday oldu. Halen CHP üyesi olarak tam bağımsız, laik, demokratik bir ülke için Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı olarak Cumhuriyetimiz için mücadele etmektedir. 

1987 yılında Edebiyat Öğretmeni Okşan Dinçer ile evlenmiştir. Çocukları, Endüstri Mühendisi Doğaç Dinçer ve Avukat Sonay Dinçer’dir.

Ertan BAYER

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek