Bulgaristan’a giden otobüs devrildi; 11 kişi yaralandı
Vatandaşlardan Ak Partiye Teşekkür
Köprü ayağına çarptı-1 Yaralı
Alevi-Bektaşi camiasının acı günü
Bu haber 19 Ağustos 2022, Cuma 08:59 tarihinde eklendi. 414 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Uzunköprü Belediyesi’nden tüm belediyelere örnek proje

Trakya’nın tek kadın Belediye Başkanı Özlem Becan, Uzunköprü’yü güneş enerjisi ile aydınlatacak.
Uzunköprü Belediyesi’nden tüm belediyelere örnek proje  

Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan 16 Ağustos 2022 Salı günü Güneş Enerjisinden Elektrik Üretim Santrali Projesine dair sözleşmeyi imzaladı.

 Kısa süre içerisinde hayata geçecek olan ve yaklaşık 20.000 Metrekarelik bir alanı kapsayacak olan bu dev proje ile Uzunköprü Belediyesi elektrik tüketiminin yüzde 50’sini güneşten karşılayacak. 1,6 Megawatt elektrik üretecek olan bu dev tesisin hayata geçmesiyle Uzunköprü yeşil enerji kullanımı bakımından örnek şehirler arasına girecek.

Çevreye duyarlılığıyla bilenen Başkan Becan’ın anlaşmayı imzalamasının arından Uzunköprü Belediyesi yaptığı açıklamada projenin teknik detaylarını  şu cümleler  ile anlattı.

“5 Ağustos 2022 tarihinde düzenlenen ihale ile yapılması planlanan Güneş Enerji Sistemi Yaklaşık 20.000 Metrekare alana kurulacaktır. 2018 yılında yapılan ve 150 kwa kurulu güce sahip mevcuttaki GES sisteminin yanındaki parsele kurulacak yeni GES projesinde, yeni nesil fotovoltaik paneller kullanılarak 1,6 Megawatt’lık bir güç elde edilmesi planlanmaktadır. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun 2019 yılında yayımladığı yönetmelikle iç tüketim kadar enerji üretme ilkesi esas alındığında, yapılacak bu yeni GES ile Uzunköprü Belediyesi’nin elektrik tüketiminin yaklaşık %50’si güneşten karşılanacaktır. Yine aynı Bölgede, hali hazırda imar düzenlemesi yapılacak olan 40.000 metrekarelik alana yapılması planlanan 2. Etap GES projesiyle de iç tüketimin tamamının GES ile karşılanması planlanmaktadır. Enerji maliyetlerinin katlanarak arttığı bu dönemde yenilenebilir enerjiyle hem çevreye olan saygı ve duyarlığı arttırmayı, hem de enerji giderlerini azaltıp Belediye bütçesine katma değer sağlamayı hedefliyoruz.”

Ertan BAYER

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek