Murat Mahir Altan; “SAHTE GÜLÜŞLER DEĞİL, SAMİMİYET KAZANACAK”
Trakya'da sandık kurulu başkanlarına eğitim verildi
Seçim günü alkol yasak, eğlence mekânları kapalı
Ahmet Etem Oruç; “Çocuk bakım ve kreş projesi hemen uygulanacak”
Bu haber 19 Ağustos 2022, Cuma 08:58 tarihinde eklendi. 387 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Lüleburgaz’ın Futbol Tarihi Sergi Alanı açıldı

Lüleburgaz’ın Futbol Tarihi Sergi Alanı, 17 Ağustos 2022 Çarşamba günü saat 18.00’de LYFA’da açıldı.
Lüleburgaz’ın Futbol Tarihi Sergi Alanı açıldı  

Lüleburgaz Belediyesi, araştırmacı tarihçi yazar Ali Arslan’ın katkılarıyla hazırlanan Lüleburgaz Yıldızları Futbol Akademisi’nde, Lüleburgaz’ın Futbol Tarihi Sergi Alanı’nın açılışını yaptı. Açılışa Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli, Ali Arslan, önceki dönem Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak, sergi alanındaki envanterleri bağışlayan bağışçılar ve Lüleburgaz’da futbolun yaşayan efsaneleri katıldı. Sergi alanı, açılış konuşmalarının ardından kurdele kesim töreniyle resmen açıldı. 

Müzecilikle ilgili ilk adım 

Lüleburgaz’ın Futbol Tarihi Sergi Alanı’nın hummalı bir çalışma sonucunda özenle hazırlandığını vurgulayan Başkan Gerenli, alanın kentte müzecilikle ilgili ilk önemli adım olduğunu söyledi. Başkan Gerenli, Lüleburgaz Yıldızları Futbol Akademisi’nin sadece futbola değil diğer salon sporlarına da katkı sağlayan önemli bir yer olduğunun altını çizerek,  “Ama bir şeyler eksikti. Bugün hayata geçiyor. Lüleburgaz’da müzecilikle ilgili ilk adımı atmış oluyoruz. Lüleburgaz bu konuda mazisi çok güçlü bir kenttir. Bunları belleğimizde mutlaka geleceğe taşımak zorundayız. Çünkü geçmişini bilmeyen geleceğini doğru kurgulayamaz. Eğer bu kentte gerçekten yıldızlar yetişecekse, onlar bizim yıldızlarımız olacaksa geçmişi çok iyi bilmeliler. Kent belleği müzesi için bu ilk adım olsun. Bundan sonraki aşamaları da yapacağız” diye konuştu. 

“Bu dönüşümü tarih yazacak” 

Lüleburgaz’ın akademileriyle yıldızlaşan bir kent olduğunu söyleyen Başkan Gerenli, bu nedenle Lüleburgaz’daki her yaştan bireyin birer yıldız olduğunu belirtti. Lüleburgaz’da faaliyette olan akademilerin kentteki sosyal ve kültürel dönüşümü sağladığının altını çizen Başkan Gerenli, “Belediye meclis üyesi olduğum dönemden itibaren başlayan bu çalışmalarla bence Lüleburgaz’ın tarihinde bir dönüm noktası yaşandı. Lüleburgaz’ın akademilerin Lüleburgaz’da yarattığı dönüşümü tarih yazacaktır. Akademilerin neler kattığını yaşıyoruz” ifadelerini kullandı. 

“Umarım ki spor müzesine döndürürüz”

Lüleburgaz’ın Futbol Tarihi Sergi Alanı’nın açılışında katkılarını sunan Ali Arslan da çok mutlu olduğunu ifade ederek, bu alanın müzecilik adımı için çok önemli olduğunu vurguladı. Söz konusu alandaki çalışmaların kentin futboluyla ilgili olduğunu söyleyen Arslan, “Yerimiz de küçük olduğu için benim var olan belgelerin ancak 10’da biri burada bulunuyor. Bunu umuyorum ki spor müzesine döndürürüz. Futbolun dışında diğer alanlarda da çalışmalarım bulunuyor zaten. Umuyorum bunu spor müzesi haline getiririz” diye konuştu. 

Hayran kaldılar

Konuşmaların ardından kurdele kesimiyle Lüleburgaz’ın Futbol Tarihi Sergi Alanı törenle açıldı. Davetliler, duvarları Lüleburgaz’ın futbol tarihiyle süslenmiş bilgiler içeren yazı ve fotoğrafların yanı sıra, geçmiş dönemlere ait Lüleburgazspor ve milli takım formaları ile kupaları hayranlıkla inceledi. Sergi alanı LYFA’da haftanın 7 günü ziyaretçilere açık olacak.

Ertan BAYER

 

 

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek