Murat Mahir Altan; “SAHTE GÜLÜŞLER DEĞİL, SAMİMİYET KAZANACAK”
Trakya'da sandık kurulu başkanlarına eğitim verildi
Seçim günü alkol yasak, eğlence mekânları kapalı
Ahmet Etem Oruç; “Çocuk bakım ve kreş projesi hemen uygulanacak”
Bu haber 17 Ağustos 2022, Çarşamba 07:25 tarihinde eklendi. 9436 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Medikent’ten Trakya halkına büyük hizmet Bu makineden sadece Medikent’te var

Lüleburgaz Özel Medikent Hastanesi’nde hizmete giren yeni nesil tomografi cihazı sayesinde kalp hastalığı şüphesi olan hastalarda daha az radyasyon maruziyeti ile koroner BT (sanal anjiyo) yapılabiliyor. Ayrıca yaklaşık 8 ay önce hizmete giren 3 Tesla Siemens MR cihazının da Trakya’da bir ilk olduğu öğrenildi.
Medikent’ten Trakya halkına büyük hizmet  Bu makineden sadece Medikent’te var  

Lüleburgaz Özel Medikent Hastanesi’nde 128 kesitli, dual enerjili, yüksek çözünürlüklü Siemens Tomografi cihazı hizmete girdi. Ayrıca yaklaşık 8 ay önce hizmete giren 3 Tesla Siemens MR cihazının da Trakya’da bir ilk olduğu ifade edildi. Özel Medikent Hastanesi Radyoloji Uzmanı Dr. Furkan Bulut; 128 kesitli, dual enerjili tomografi cihazı ile kalp hastalığı şüphesi olan hastalarda girişimsel işleme gerek kalmadan koroner BT (sanal anjiyo) yapılabildiğini söyledi.

DAHA AZ RADYASYON MARUZİYETİ

Yapay zeka programlarına ek olarak cihazda bulunan filtreler ile radyasyon dozunun düşürüldüğünü kaydeden Bulut; “128 kesitli tomografi cihazımız ile daha düşük radyasyon dozunda daha yüksek görüntüde kaliteler elde edebilmekteyiz. Ayrıca çok hızlı tarama yapması sayesinde koroner BT anjiyoyu bu cihazla çekebiliyoruz ve böylece rutin damar yolundan verdiğimiz ilaçla kalp damarlarını görüntüleyebiliyoruz. Kalp damarlarında ciddi darlığı olan hastaları saptayabiliyoruz. Kalp krizi riskini önceden ortaya koyabiliyoruz” ifadelerini kullandı.

 

3 TESLA MR İLE KANSERE ERKEN TEŞHİS İMKANI

Öte yandan Lüleburgaz Özel Medikent Hastanesi’nde yaklaşık 8 ay önce hizmete giren 3 Tesla MR cihazı ile de tanıda çok daha ileri görüntüleme imkanı oluştuğu belirtildi.

3 Tesla MR’ın sağladığı yüksek görüntü kalitesi sayesinde Multiparametrik Prostat MR tetkiki yapabildiklerini kaydeden Radyoloji Uzmanı Dr. Furkan Bulut;

Prostat kanseri erkeklerde görülen en sık görülen kanser türü. Erken tanıda tedavi başarı oranları çok yüksek. Multiparametrik prostat MR’da prostat bezindeki şüpheli alanları tespit edip raporluyoruz. Bu alanlardan hedefe yönelik biyopsi yapılma imkanı oluşuyor ve böylece daha az doku örneğiyle daha doğru tanı konulabiliyor. Ayrıca tümörün varlığı yanı sıra prostat bezi dışına ve lenf bezlerine yayılımı olup olmadığını da değerlendirebiliyoruz. Multiparametrik prostat MR’da anormal bulgu olmayan hastalarda ise biyopsi yapılma gerekliliği azalıyor” şeklinde konuştu.

Bulut, prostat MR çekiminin 35-40 dakika gibi kısa bir sürede yapıldığını ve hasta açısından oldukça konforlu bir işlem olduğunu belirtti.

Bulut ayrıca yine hasta konforu açısından gantri açıklığı denilen hasta tünelinin standart MR cihazlarından daha geniş olduğunu, böylece kapalı alan korkusu olan, klostrofobik hastalarda da rahat bir çekim sağlama imkanı olduğunu söyledi.
Bulut “Buna rağmen MR’a giremeyen hastalarımızda anestezili çekim donanımımız mevcut” dedi.

Ertan BAYER

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek