Vali Ekici, ziyaret ve programlarına hafta sonunda da devam etti
Satrancın şampiyonları madalyalarını aldı
Öğrenciler Başsavcı ve Savcı oldu
Bayramın keyfini doyasıya çıkardılar
Bu haber 12 Ağustos 2022, Cuma 09:23 tarihinde eklendi. 550 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

CANLAR DEVEÇATAĞINDA BULUŞTU

12 gün süren Muharrem Ayı Matem Oruçlarının sonuncusu Kırklareli Deveçatağı köyünde düzenlenen Muharrem Lokması ile açıldı. Yemekle birlikte Aşureler dağıtıldı.
CANLAR DEVEÇATAĞINDA BULUŞTU  

2 dönem CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı yapmış olan Özgür Kaya'nın Kırklareli Deveçatağı köyünde organize ettiği Muharrem Lokması’na 500 kişi katıldı.

 Bektaşi babalarının ve köy imamının birlikte okuduğu dualarla birlikte başlayan gecede konuşma yapana Çeşmekolu Bektaşi Babası Mustafa Engin Baba: “Kerbela’da ne olduğu tarih kitaplarında anlatılmıyor. Hiç bir Müslüman Hz. Muhammed’in torunları Hz. Ali'nin Çocuklarının başta İmam Hüseyin olmak üzere katledilmesinden ve Peygamberin soyunun kurutulmasından yana olamaz. Biz Hz Muhammed'in ve onun ailesi Ehli Beytin yanındayız ve hep öyle olacağız. Allah yolumuzdan ayırmasın” dedi.

Lüleburgaz’a bağlı Turgutbey köyünden katılan Levent Aktaş Baba ise: “Bizler Balkan topraklarını Türk ve Müslüman yapan Şeyh Bedrettin'in Kızıl Deli Sultan'ın Sarı Saltuk'un torunlarıyız. Özbe öz Türk öz be öz Müslüman’ız” diye konuştu.

Ahmatlar köyünden Salim Öztürk Baba ise: Gelecek Muharrem' ler de daha büyük kalabalıklarla buluşacaklarını söyleyerek “Allah Ehlibeytin yolundan Mustafa Kemal'in yolundan ayırmasın. Bu topraklar da başımız dik alnımız açık gezmeye devam edeceğiz. Allah kardeşliğimizi bozmasın bakın hiç kimse çocuğuna Muaviye yada Yezid adını koymaz ama herkes Mustafa,  Ali ve Hüseyin ismini koyar. Kardeşliğimizin en önemli simgesi budur” dedi.

Gecenin sonunda konuklar dağılırken Özgür Kaya tüm konukları tek tek yolcu etti

Ertan BAYER

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek