Murat Mahir Altan; “SAHTE GÜLÜŞLER DEĞİL, SAMİMİYET KAZANACAK”
Trakya'da sandık kurulu başkanlarına eğitim verildi
Seçim günü alkol yasak, eğlence mekânları kapalı
Ahmet Etem Oruç; “Çocuk bakım ve kreş projesi hemen uygulanacak”
Bu haber 10 Ağustos 2022, Çarşamba 09:20 tarihinde eklendi. 1142 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

LÜLEBURGAZ HALKI, SATIŞA KARŞI

Lüleburgaz’da Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş.’ye ait bulunan Şeker Gübre Depoları’nın satış ihalesi 10 Ağustos 2022 Çarşamba günü yani yârin yapılacak. Eğer satış gerçekleştirilirse Lüleburgaz göbeğinde bulunan bu yer 10 milyon TL karşılığında satılacak.
LÜLEBURGAZ HALKI, SATIŞA KARŞI  

  Ancak Lüleburgaz halkı bu satışa karşı olduğunu daha önce dile getirmişti. Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerneli, mahkeme kararına karşı bu satışın yapılmasının doğru olmadığını bu alanda rant değil hizmet üretmek için bu alana talip olduklarını söyledi.

Bilindiği gibi Lüleburgaz Belediyesi, açtığı her iki davada da İstanbul Caddesi’ndeki 6 bin 630m2’lik taşınmazın fiili ve hukuki durumunda bir değişiklik yapılmaması için yürütmenin durdurulması talebinde bulunmuş, davalar devam ederken Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın resmi internet sitesinde Pancar İşletme Şefliği arazisinin satılması yönünde ilan yayınlanmıştı.

Lüleburgaz Belediye Meclisi tüm partili üyelerle ( iktidar/muhalefet) bu arazinin halkımızın ortak kullanımında kalması adına resmî adım atmıştı!.

Bu süreç tamamlanmadan “ yangından mal kaçırırcasına “ yargı kararının sonucunu beklemeden bu acele ile satılmak istenmesin kafaları karıştırdı.

Lüleburgazlı Aktivist Hakan Dedeoğlu’da gazetemize yaptığı açıklamada; “Bu şeker gübre depolarının acele satılması devleti zarara uğratmaktır.  Belediye Başkanımızın da dediği gibi burası rant alanı değil hizmet alanı olmalıdır” dedi.

Ertan BAYER

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek