Bulgaristan’a giden otobüs devrildi; 11 kişi yaralandı
Vatandaşlardan Ak Partiye Teşekkür
Köprü ayağına çarptı-1 Yaralı
Alevi-Bektaşi camiasının acı günü
Bu haber 06 Temmuz 2022, Çarşamba 09:21 tarihinde eklendi. 412 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Şeker Gübre depoları 10 Ağustos’ta satış ihalesine çıkıyor

Hürfikir Gazetesi olarak daha önce gündeme getirmiş olduğumuz Pancar Bölge İşletme Şefliğine ait Şeker Gübre Depoları yaklaşık 4 yıl önce boşaltılmıştı.
Şeker Gübre depoları 10 Ağustos’ta satış ihalesine çıkıyor  

  Bazı yöneticilerin buraya AVM yapmak istemesine rağmen Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli “Orayı yaşlı bakım evi, çocuk evi, belediye konuk evi ve açık hava müzesi gibi bir yaşam merkezi  olarak planlıyoruz” şeklinde açıklama yapmıştı. 

 Ancak Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’ne göre 2020 yılında bu yerin kaderi ile ilgili Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın yetkili kılınmasına karar verildi.

T.C. Hazine ve Maliye Başkanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı da 1 Temmuz 2022 tarihinde yapmış olduğu duyuruda Tapusu’nda yer alan adresine göre Lüleburgaz Kurtuluş Mahallesi 334 ada 8 Parselde bulunan 6 bin 630 metrekarelik yerin satışı için 10 Ağustos 2022 tarihinde ihaleye çıkma kararı aldı.

 Başkan Gerenli, bu açıklamasını 2019 yılı Kasım Ayı Belediye Meclis Toplantısı’nda da gönderme getirmiş  Belediye Meclis Üyeleri  ve vatandaşların çoğunluğundan destek görmüştü.  

Ancak; Lüleburgaz’da, mülkiyeti Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş.’ye ait olan ve kapatıldıktan sonra harabeye dönen Pancar İşletme Şefliği ilgili Cumhurbaşkanlığı kararı yayınlandı. Karara göre 5 katlı “Yerleşik Konut Alanı” olarak belirlenen pancar şefliği önce Özelleştirme İdaresi’ne devredildi.

Lüleburgaz’da yaklaşık 4 yıl önce kapatıldıktan sonra metruk bir hale bürünen Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş.’ye ait Lüleburgaz Pancar İşletme Şefliği’’ne bağlı  ilgili Cumhurbaşkanlığı kararı yayınlandı. Türkiye’deki bütün pancar işletme şeflikleriyle ilgili olarak Resmi Gazete’de yayınlanan imar planlarıyla birlikte, şefliklerin özelleştirilmesi konusunda karar çıktı.

Türkiye Cumhuriyet Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayladığı kararda söz konusu şeflik için imar planı değişikliklerinin onaylanmasına ve bu kararların uygulanmasında Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın yetkili kılınmasına karar verildiği belirtildi.

Bu kararname ile aynı zamanda Mülkiyeti Şeker Fabrikaları A.Ş. adına kayıtlı olan Kurtuluş Mahallesi 334 ada, 8 parselde bulunan Pancar İşletme Şefliği’nin 5 katlı “Yerleşik Konut Alanı” olarak belirlenmesine karar verildi. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nca hazırlanan ekli 1/5000 ölçekli nazım imar planı ile 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliğin onaylanmasına, işbu karar gereklerinin yerine getirilmesi hususlarında Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın yetkili kılınmasına, 3194 sayılı imar kanununun ek 3’üncü maddesi ve 4046 sayılı Özelleştirme Uygulamaları Hakkında Kanunu’nun geçici 29’uncu maddesi ile 703 sayılı kanun hükmünde kararnamenin geçici 8’inci maddesi gereğince karar verildi.

T.C. Hazine ve Maliye Başkanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı da 1 Temmuz 2022 tarihinde yapmış olduğu duyuruda Tapusu’nda yer alan adresine göre Lüleburgaz Kurtuluş Mahallesi 334 ada 8 Parselde bulunan 6 bin 630 metrekarelik yerin satışı için 10 Ağustos 2022 tarihinde ihaleye çıkma kararı aldı.

Şimdi ne olacak ?

Bilindiği gibi  2019 yılı Kasım Ayı Belediye Meclis Toplantısı’nda, Lüleburgaz Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Sedat Demir’in, pancar şefliğinin akıbeti hakkında belediyenin çalışması olup olmadığı sorusuna, Lüleburgaz Belediye Başkanı Doktor Murat Gerenli;” İlgili bakanlıktan onay bekliyoruz. O bölgeyi Lüleburgaz Belediyesi olarak içinde yaşlı bakım evi, çocuk evi, belediye konuk evi ve açık hava müzesi gibi yaşam merkezi modelinde düşündüklerini söyleyerek, “Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. Bakanlıktan onaylarını bekliyoruz. Sonuna kadar arkasındayız. Bütün belediye meclis üyelerimizin desteğini bekliyoruz” diye konuşmuştu. Demir de AK Parti grubu olarak Lüleburgaz Belediyesi’ni desteklediklerini söylemiş, “Bu bölgenin kamu otoritesi elinde kalmasını biz de destekliyoruz. Bu talebinizden vazgeçmemenizi diliyoruz”  Şeklinde cevap vermişti.

Ancak Hazine ve Maliye Bakanlığı bu yerin satılması için 10 Ağustos 2022 tarihinde satış ihalesine çıkaracağını duyurdu.

Ertan BAYER

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek