Tır devrildi, köylü kurtardı
Vali Birol Ekici, şehit ailelerini ziyaret etti
Bugün su kesintisi olacak
HEM’de kursiyerler belgelerini aldı
Bu haber 04 Temmuz 2022, Pazartesi 09:14 tarihinde eklendi. 1080 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Lüleburgaz’da tayini çıkan Hakim ve Savcılar için veda yemeği!

Hakim ve savcılar 2022 yaz kararnamesi ile tayinleri çıkan 3 Hakim ve 3 savcı için Lüleburgaz Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından veda yemeği düzenlendi.
Lüleburgaz’da tayini çıkan Hakim ve Savcılar için veda yemeği!  

Yemek, 30 Haziran 2022 Perşembe günü Bella Garden Wedding House adlı iş yerine düzenlendi. Düzenlenen yemeğe Kırklareli Valisi Birol Ekici, Lüleburgaz Kaymakamı Salih Yüce, Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı Hazım Aslancı, Adalet Komisyon Başkanı Hüseyin Gedik, Kırklareli Baro Başkanı Turgay Hınız, Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli, Lüleburgaz Cumhuriyet Başsavcısı Burak Özcoşar, Lüleburgaz Adliyesi Hakim ve Savcıları ile adliye çalışanları katılım gösterdi.

Düzenlenen yemekte Lüleburgaz Cumhuriyet Başsavcısı Burak Özcoşar kısa bir konuşma gerçekleştirdi. Özcoşar;

“Bugün Lüleburgaz Adliyemizden bu güzide coğrafyadan ülkemizin başka güzide coğrafyalarına tayin olan hakim ve savcılarımızın veda gecesi münasebetiyle bir araya gelmiş bulunmaktayız. Davetimize icabet ettiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Lüleburgaz Cumhuriyet Başsavcılığı’nda göreve başlamış olmam üzerinden yaklaşık 9 ay geçti. Bu süreçte gerek tayin olan gerekse ilçemizde görevine devam edecek olan kıymetli çalışma arkadaşlarımızla adalet, insan hakları, yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığı için on binlerce dava dosyasını sonuçlandırılması için var gücümüzle çalıştık. Her defasında mutlaka hukukun üstünlüğü, her defasında adalet, her defasında mutlaka insan hakları, mutlaka yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığı gibi konuları yüksek sesle söylemeye devam ettik. Türk devletinin bekası için, bu gibi değerleri yüksek sesle söylemesi gereken cesur insanların var olması gerektiğini hep rehber edindik. Özellikle kararname kapsamında tayini çıkan meslektaşlarımızın 15 Temmuz hain darbe girişiminden 1 yıl sonra göreve başlayarak, o dönemden kalan soruşturmaları ve dava dosyalarını gece gündüz demeden, hafta sonu koltuğunun altında o dosyayı evine götürüp ya da dosya bakmak için mahkemesine gidip çalışarak neticelendirdiklerine şahitlik ettik. Bu şekildeki özverili çalışmalarınızdan ötürü tayini çıkan meslektaşlarıma ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” dedi.

“İYİ Kİ VARDINIZ İYİ Kİ VARSINIZ İYİ Kİ VAR OLACAKSINIZ”

Başsavcı Burak Özcoşar, konuşmasının sonuna doğru ise;

“Burada ve bundan önceki görev yerlerinde sadece adaletin tecellisi saikı ile hareket eden arkadaşlarımızın, yeni görev yerlerinde de aynı azim, özveri ve samimiyetle çalışacaklarından şüphemiz yoktur. Yeni görev yerlerinin, arkadaşlarımız, aileleri ve adalet teşkilatımız için hayırlı olmasını dilerim. Değerli çalışma arkadaşlarımıza kurumum adına, şahsım adına, Lüleburgaz halkı adına teşekkür ediyorum. Yolunuz bahtınız açık olsun. Sağ olun var olun Allah’a emanet olun.” dedi.

PLAKETLERİ TAKDİM EDİLDİ

Konuşmanın ardından tayini çıkan Cumhuriyet Savcısı Fatih Özbek, Cumhuriyet Savcısı Emine Aslı Yıldız, Cumhuriyet Savcısı Cihat Acar, Hakim Oğuzhan Dalkılıç, Hakin Cemre Andaç Keser ve Hakim Kamil Sarıyer’e plaketlerini Kırklareli Valisi Birol Ekici, Lüleburgaz Kaymakamı Salih Yüce, Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli, Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı Hazım Aslancı, Adalet Komisyon Başkanı Hüseyin Gedik, Kırklareli Baro Başkanı Turgay Hınız ve Lüleburgaz Cumhuriyet Başsavcısı Burak Özcoşar takdim etti.

Ertan BAYER

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek