Murat mahir Altan, depremzedelerle buluştu
Yavuz Muhtar yeniden aday
Vali Ekici, jandarma personeli ile iftar yaptı
Ahmetbey köftesine coğrafi işaret almak için protokol imzalandı
Bu haber 01 Temmuz 2022, Cuma 07:59 tarihinde eklendi. 1165 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

İlknur’un duruşması 4 Temmuz’da

Lüleburgaz Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü'nde çalışan ve yeni evlenen İlknur Gökay Tuncel, 4 Kasım 2021'de akşam saatlerinde işinden çıktıktan sonra Fatih Caddesi'nde kendisini 4 yıldır takip eden S. G.'nin bıçaklı saldırısına uğramıştı. Tuncel'i vücudunun çeşitli yerlerinde bıçaklayan Gezici, aynı bıçakla kendisini de yaralamıştı.
İlknur’un duruşması 4 Temmuz’da  

 Yaralılar, Lüleburgaz Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, durumu ağır olan İlknur Gökay Tuncel, hayatını kaybetmişti.  S. G. ise tedavisinin ardından tutuklanmıştı..  Soruşturmanın ardından hazırlanıp Lüleburgaz Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede, S. G. hakkında 'kasten öldürmek' suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis istenmişti.

'BU YASALARI BİRAZ DAHA SERTLEŞTİRELİM'
Öldürülen İlknur Gökay Tuncel'in babası Recep Gökay gazetecilere yaptığı açıklamada "Bu öldürme olayına kadar gerekli müracaatlarımızı her yere yaptık. Önce gidiyoruz, ifademiz alınıyor, arkadan gelen cani, ön kapıdan girip arka kapıdan çıkıyor. Bir böyle, üç böyle, beş böyle. Bunu sürekli anlattık. Fakat yasalar böyleymiş, yasalara karşı boynumuz kıldan ince ama şunu iyi bilelim ki; bu kadın hakları konusundaki yasalar yetersizdir. Katiller mahkemeye çıkıyor; iyi baktın iyi hal indirimi, kötü baktın iyi hal indirimi. Böyle bir dünya yok. Şimdi Gökay ailesi olarak mahkeme sonuçlarını bekliyoruz. İnşallah iyi kararlar çıkar da yaramız biraz hafifler diyoruz. Ama yasalar, kadın hakları konusunda maalesef yeterli değil. Daha ne kadar sürecek, bu durum bilmiyorum. Devlet büyüklerine sesleniyorum; bu yasaları biraz daha sertleştirelim, canı yanan bizleriz" demişti.

'HİÇBİR ŞEKİLDE PEŞİNİ BIRAKMADI'
İlknur'un ablası Nesrin Gökay ise katilin en ağır cezayı alması gerektiğini belirterek "Devlet büyüklerine sesleniyoruz; bu kadın cinayetlerinin artık son bulmasını istiyoruz. Çünkü gerçekten her gün ülkemizde bunlar yaşanıyor, bunların son bulmasını istiyoruz. Devletimize güveniyoruz ve en ağır şekilde cezasını almasını istiyoruz. Ağırlaştırılmış müebbet cezasını almasını istiyoruz, tahrik indirimlerinden veya başka herhangi bir suç hafifletici sebepten faydalanmasını istemiyoruz. Bu 4 yıldan beri devam eden bir olay. Ve 4 yıldan beri sürekli rahatsız etti. Bunun kameralarda kayıtları var, şahitlerimiz var, davalarımız var. Bunları ihlal etti. Daha önce uzaklaştırma kararı verildi, ihlal etti, hiçbir şekilde peşini bırakmadı. Devamlı şikayette bulunduk, avukat bile tuttuk. Kendisi kurtulmak için avukat dahi tuttuk ama bir türlü bir yol katedemedik. Maalesef henüz adli rapor çıkarılmadı. Bir an önce adli raporun çıkarılmasını istiyoruz ve mahkemede en yakın zamanda ağırlaştırılmış müebbet istiyoruz. Çünkü süreç gerçekten uzuyor ve uzadıkça bizim de canımız yanıyor. Bir an önce cezasını bulmasını istiyoruz" diye konuşmuştu.

İlknur Gökay Tuncel’i öldüren Selçuk G’nin ilk duruşmasının  4 Temmuz 2022 Pazartesi günü saat 10.00’da Kırklareli 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde olacağı öğrenildi.

Kırklareli Barosu sosyal medya hesaplarından yaptığı çağrıda kadın cinayetlerine karşı durmak isteyenleri duruşmaya davet etti.

Lüleburgaz Belediyesi yetkililerinin de duruşmayı takip edeceği öğrenildi.

Ertan BAYER

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek