Lüleburgaz’da 23 Nisan coşkusu
Kenan Ürün; “Lüleburgazspor’u iyileştirmek için adayım”
Lüleburgaz’da feci kaza
Çeşme meydanına TREPAŞ Resmi Ödeme Merkezi  açıldı
Bu haber 28 Haziran 2022, Salı 09:52 tarihinde eklendi. 938 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Alacaoğlu’nda tarla günü düzenlendi

Lüleburgaz’a bağlı Alacaoğlu köyünde 25 Haziran 2022 Cumartesi günü yulaf çeşitlerinin tanıtılması amacı ile tarla günü düzenlendi.
Alacaoğlu’nda tarla günü düzenlendi  

Tarla günü programına Kırklareli Valisi Birol Ekici de katıldı.

Kırklareli Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; “Valimiz Sayın Birol Ekici, 25 Haziran 2022 Cumartesi günü Lüleburgaz Alacaoğlu köyünde gerçekleşen Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından tescil edilen yulaf çeşitlerinin tanıtıldığı tarla gününe katıldı.

Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından tescil edilen yulaf çeşitlerinin tanıtıldığı tarla günü Valimiz Sayın Birol Ekici, Milletvekilimiz Selahattin Minsolmaz, Kaymakam Salih Yüce, İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aksoy, İlçe ve Şube Müdürleri, teknik personel ve çiftçilerimizin katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Düzenlenen tarla gününde Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsünün geliştirdiği "Aday", "Kahraman", "Kırklar" ve "Küçükyayla" çeşitlerinin, Alacaoğlu Köyü'ndeki demonstrasyon sahasında kalite ve verimleri test edildi.

Valimiz Sayın Birol Ekici, 4 dekarlık alanda denenen yerli yulaf çeşitlerinin hasadı sırasında biçerdövere bindi.

Valimiz Sayın Birol Ekici, yerli ve milli üretimlere önem verdiklerini belirtti. Hasat sezonunun çiftçilere hayırlı olmasını dileyerek, bereketli geçmesi temennisinde bulundu.”

Ertan BAYER

 

 

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek