Vali Ekici, ziyaret ve programlarına hafta sonunda da devam etti
Satrancın şampiyonları madalyalarını aldı
Öğrenciler Başsavcı ve Savcı oldu
Bayramın keyfini doyasıya çıkardılar
Bu haber 13 Haziran 2022, Pazartesi 09:14 tarihinde eklendi. 5924 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

ÇAĞDAŞ TÜRK MÜZİĞİ KOROSUNDAN UNUTULMAYACAK KONSER

Lüleburgaz’da Mart ayında çalışmalarına başlayan ÇAĞDAŞ TÜRK MÜZİĞİ KOROSU 7 Haziran 2022 Salı gününün akşamı saat 20.30 ‘da Lüleburgaz Aşkiye Neşet Çal Sahnesi’nde müzik severlerle buluştu.
ÇAĞDAŞ TÜRK MÜZİĞİ KOROSUNDAN UNUTULMAYACAK KONSER  

  Akademik çalışmalarının yanı sıra vizyonu yerel sanatçıları tanıtmak olan koro bu  konserinde  Lüleburgazlı bestecilerimizden Ali İlek, Zekai Budak ve Vildan Alanat’ın eserlerine yer verdi.

 Kültür Bakanlığı’nın genç sanatçılarından ve aynı zamanda koronun sanat danışmanı olan Berke Meyman da misafir sanatçı olarak konsere katıldı.

Sunuculuğunu  Nisan Ayışığı’nın yaptığı konserde Şef Vildan Alanat idi.

Konserin  birinci bölümünde Hicaz Makamı’na yer vererek Ben Gamlı Hazan,  İstanbul’da Boğaziçi’nde,  Değdi Saçlarıma,  Sazla Çalınır, Bir Bahar Akşamı, Adalardan Bir Yar Gelir, Baharın  Zamanı Geldi, Bahar Gibi Açıyorsun isimli eserleri seslendirdi.

Nihavent makamına yer verilen programın ikinci bölümünde ise Yok Dönmene İhtimal, Bahar Geldi Gül açıldı, Kalamış, Bahar Bitti Güz Bitti, Duruşun Andırır, Çamlıca Yolunda, Yine bu yıl ada sensiz, Bahar Küstü, Gam Çekme Güzel, Gel Denizin Nazlı Kızı, Bir Bahar Getirdin, Fındıklı Bizim Yolumuz, Yangın Olur, Telgrafın Tellerine isimli eserler seslendirildi.

Lüleburgaz ÇAĞDAŞ TÜRK MÜZİĞİ KOROSU, Lüleburgaz’da unutulmaz bir konser vererek sanatseverlerden tam not aldı.

Ertan BAYER

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek