HEM’den 23 Nisan Futbol Turnuvası
Kırklareli Valisi Ekici, turizmcilerle bir araya geldi
AK Parti’den Ümmüşoğlu ailesine taziye ziyareti
TEMA 12.Ekolojik Okul; Hayal Kreş ve Gündüz Bakım Evi oldu
Bu haber 04 Haziran 2022, Cumartesi 09:21 tarihinde eklendi. 5306 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Kırklareli 29. Karagöz Kültür, Sanat ve Kakava Festivali başladı.

Karagöz Parkı önünde, Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Kocakundakçı, CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, İl Emniyet Müdürü Seçkin Çengeloğlu ile çok sayıda vatandaşın katılımıyla oluşturulan kortej, Mustafa Kemal Bulvarı, Karaumur ve 100. Yıl caddelerini takiben Özgürlük ve Demokrasi Meydanı'na yürüdü.
Kırklareli 29. Karagöz Kültür, Sanat ve Kakava Festivali başladı.  

Kortej yürüyüşüne Sırbistan, Bulgaristan, Kuzey Makedonya, Arnavutluk ile Bosna Hersek'ten halk oyunları ekipleri de katıldı.

Kesimoğlu, Özgürlük ve Demokrasi Meydanı'ndaki etkinlikte yaptığı konuşmada, festivalin Kovid-19 nedeniyle 3 yıldır düzenlenemediğini söyledi.

Özgürlük ve Demokrasi Meydanı'ndan dünyaya seslendiğini ifade eden Kesimoğlu, "Dünyamızda görüyoruz savaşlar sürüyor. Savaş bir insanlık suçudur, cinayettir. Bu coşkulu günün hem ülkemize hem dünyamıza barış getirmesini diliyorum. Kakava ateşi herkesi sıcaklığı, aydınlığı ile kucaklar. Çünkü o Kakava ateşi Kırklareli'nde yanar. Kırklareli'nde yaşayanların bir özelliği vardır. Onlar der ki 'her renk özgürdür.'" dedi.

Kesimoğlu, bu yılki festivalin ana temasını "SMA'lı çocuklar" olarak belirlediklerini sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından "Kakava Ateşi" yakıldı. Festivale katılan gruplar ateşin etrafında gösterilerini sundu.

Gece ise Babutsa, Rumeli Ekrem  ve Candan Erçetin sahne aldı.

Kakava şenliklerini gece 20 bin kişi izledi.

Ertan BAYER

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek