Murat mahir Altan, depremzedelerle buluştu
Yavuz Muhtar yeniden aday
Vali Ekici, jandarma personeli ile iftar yaptı
Ahmetbey köftesine coğrafi işaret almak için protokol imzalandı
Bu haber 27 Mayıs 2022, Cuma 09:08 tarihinde eklendi. 354 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

MHP’den Fetih kutlaması

MHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Tacettin Altay, İstanbul’un Fethinin 569’uncu yıl dönümü nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.
MHP’den Fetih kutlaması  

6 Nisan 1453 ile 29 Mayıs 1453 tarihleri arasında, 53 gün süren yoğun bir kuşatmanın sonucunda Osmanlı Devleti padişahı II. Mehmed komutasındaki Osmanlı ordusunun Bizans İmparatorluğu'nun başkenti olan İstanbul'u ele geçirmesinin ardından, her yıl 29 Mayısta kutlanan İstanbul’un Fethi ile alakalı MHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Tacettin Altay, kutlama mesajı yayınladı.

“TÜRK KENTİ OLDUĞUNU HERKESE GÖSTERMİŞLERDİR”

Tacettin Altay yaptığı açıklamada; “Türk ve Dünya tarihinin dönüm noktalarından biri olan İstanbul’un Türkler tarafından fethinin 569’uncu yıldönümünü gururla kutluyoruz. Türk milletinin ulaştığı bu büyük başarı, tarihin yatağını değiştirerek insanlığın önüne yeni yollar, çıkışlar ve kapılar açmış;  aşkla bağlanılmış bir ülkünün, şevkle takip edilen bir disiplinin ve şiddetle arzulanan hedefe varma isteğinin neleri başarabileceğini göstermiştir. Bu sayede fethin hamuru; iman dolu kalplerde yoğrulmuş, asırların mirasıyla mayalanmış, tutkunun ateşiyle pişirilmiştir. Fedakârlığın ve cesaretin zirvesine çıkan muhterem ceddimiz, karadan yürütüp Haliç’te suya indirdikleri umutlarıyla Bizans burçlarına Üç Hilali asmışlar ve İstanbul’un sonsuza kadar Dünya’nın en büyük Türk kenti olduğunu herkese göstermişlerdir.” dedi.

“STRATEJİK BİR DÖNÜM NOKTASIDIR” 

Tacettin Altay açıklamasının devamında; “Fetih hareketiyle, büyük Hakan Fatih Sultan Mehmet’in başarısı yalnızca çok önemli bir kenti ele geçirmekten ibaret değildir. 1453’ten sonra küresel çapta değişime yol açacak ve yankıları günümüzü de şekillendirecek stratejik bir dönüm noktasıdır. Yaklaşık beş asırlık bir cihan hâkimiyetinin temsilcisi Roma’nın uzantısı olan bir devletin ele geçirilmesi ve başkenti olan İstanbul’un fethi ile Türkler artık dönemin küresel güç dengeleri arasında yerini almış, cihan imparatorluğuna adım atmışlardır. Bu sebeple. İstanbul’un fethi ile Türklerin Orta Asya’dan başlayan 500 yıllık yurt edinme arayışı, Avrupa içlerine doğru yönelmeye, hâkimiyet ve fütuhat coğrafyası ise belirginleşmeye başlamıştır. Yüce peygamberimizin övgüsüne de yüzyıllar öncesinden mazhar olan fetih hareketi Ecdadımız, fethettiği bu kenti medeniyetin başkenti yapmış, sahiplenmiş, her yanını Türk-İslam eserleriyle donatma başarısını göstermiştir.” dedi.

“BATI ZİHNİYETİNE EN KESİN CEVAP OLMUŞTUR”

Tacettin Altay açıklamasının devamında; “İstanbul’un fethi ile birlikte, “Osmanlı Barışı” olarak tanımlanan hakkaniyet ve insaniyete saygı esasına dayanan birlikte yaşama projesi de gerçekleşme imkânı bulmuştur. Türklerin yönetiminde ve Türk devletinin hakemliğinde, karşılıklı tahammül, işbirliği ve saygıya dayalı bu beşeri düzen, yüzyıllar boyu Türkleri bir kurtarıcı olarak gören üç kıtadaki mazlumların da özlemi olmuştur. Bu kentin Türklerce sahiplenilmesi aynı zamanda, Büyük Türk Hakanı ikinci Mehmet’i “Fatih” yapan tarihi bir ülkünün ve milli şuurun da ifadesi ve sonucudur. Ancak, unutmamak lazımdır ki, bizim için aziz hatıraların ve kutlu tarihin adı olan fetih günü Haçlı zihniyeti için asla unutamadıkları bir sarsıntı ve kaybın da başlangıç noktasıdır. Ertuğrul Gazi’den başlayarak şekillenen bin yıllık tarih içerisinde, uğruna verdiğimiz şehitlerimizle Anadolu toprakları her geçen yıl vatanlaşmıştır. Bu itibarla fetih, yüzyıllardır Türksüz bir Anadolu arayışındaki Batı zihniyetine karşı en kesin cevap olmuştur.” dedi.

“TÜRK ve İSLAM DÜŞMANLIĞI DALGA DALGA YÜKSELMİŞ”

Tacettin Altay açıklamasının sonuna doğru; “Bugün karşımıza çıkan küresel tuzakların ve oyunların başlangıcı ve tarihi husumetin dayanağı da bu nedenle 1453 yılında İstanbul’un Türkler tarafından fethi ile başlayan süreçle yakından ilgilidir. Bu tarihten sonra Avrupa’da Türk ve İslam düşmanlığı dalga dalga yükselmiş, Türkleri önce İstanbul’dan, sonra Anadolu’dan atabilmek için asırlardır süren mücadele günümüze kadar devam etmiştir. Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli Beyin dediği üzere. Bu toprakları vatan yapan aziz ecdadımızdan devraldığımız mirasın, omuzlarımıza yüklediği görev elbette ağırdır. Ancak bu kutlu vazifeyi yerine getirmek için ihtiyacımız olan cesaret ve ilham şanlı tarihimizde fazlasıyla mevcuttur. Bilge Kağan’dan, Alparslan’a, Osman Gazi’den Fatih’e, Kanuni’den Ulu Hakan Abdülhamid Han ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e kadar bağını ve ülküsünü kopmadan gelen muhteşem nesillerin kılavuzluğu büyük Türk milletini tarihte olduğu gibi yine hak ettiği yere mutlaka yükseltecektir. Bu vesile ile bir çağı değiştiren bu çok anlamlı günde büyük Türk milleti için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve başta büyük ceddimiz Fatih Sultan Mehmet olmak üzere kahraman ecdadımızı saygı ve minnetle anıyor hepsine Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum.” açıklamasında bulundu.

Haber; Uğurcan KARAOĞLU

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek