Murat Mahir Altan; “SAHTE GÜLÜŞLER DEĞİL, SAMİMİYET KAZANACAK”
Trakya'da sandık kurulu başkanlarına eğitim verildi
Seçim günü alkol yasak, eğlence mekânları kapalı
Ahmet Etem Oruç; “Çocuk bakım ve kreş projesi hemen uygulanacak”
Bu haber 27 Mayıs 2022, Cuma 09:07 tarihinde eklendi. 2020 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

50 bin ton yıkıntı atığı dönüştü

Lüleburgaz Belediyesi’nin Fen İşleri Müdürlüğü Şantiyesi’nde geçtiğimiz yıl Kasım ayında resmen faaliyete koyduğu “İnşaat ve Yıkıntı Atıkları Geri Kazanım Tesisi’nde” 6 aylık süreç içerisinde 50 bin tondan fazla inşaat ve yıkıntı atığı dönüştürüldü. Atıklar, üstyapı ve altyapıda dolgu malzemesi olarak kullanılmaya başlandı.
50 bin ton yıkıntı atığı dönüştü Lüleburgaz Belediyesi’nin çevreci yatırımlarından biri olan İnşaat ve Yıkıntı Atıkları Geri Kazanım Merkezi’nde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Bu çerçevede kent genelindeki inşaat ve yıkıntı atıkları toplanarak konkasör makinesi yardımıyla ayrıştırılıyor. Ayrıştırılan atıklar ise altyapı ve üstyapı çalışmalarında dolgu malzemesi olarak kullanılıyor,.

Hem sağlam hem tasarruflu 

Fen İşleri Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen çalışmalar sonucunda ilk 6 aylık süreçte 50 bin tondan fazla inşaat ve yıkıntı atığı dönüştürüldü. Dönüştürülen atıklar İnşaat ve Yıkıntı Atıkları Geri Kazanım Tesisi’nde depolanıyor. Depolanan malzemeler ise Fen İşleri ile Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü’nün çalışmalarında kullanılıyor. Kullanılan ürünler hem sağlamlığı hem de belediyeye sağladığı tasarruf açısından önem oluşturuyor.

Uğurcan KARAOĞLU  

 

 

 

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek