Murat mahir Altan, depremzedelerle buluştu
Yavuz Muhtar yeniden aday
Vali Ekici, jandarma personeli ile iftar yaptı
Ahmetbey köftesine coğrafi işaret almak için protokol imzalandı
Bu haber 26 Mayıs 2022, Perşembe 09:17 tarihinde eklendi. 333 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

AFAD Afet Riskine Karşı Her Zaman Hazır

İstanbul Kağıthane’de 20 Mayıs Cuma günü ‘2022 Tatbikat Yılı’ kapsamında gerçekleştirilen arama kurtarma tatbikatlarına Trakya Afet Gönüllüleri Doğa Koruma Derneği katılım sağladı.
AFAD Afet Riskine Karşı Her Zaman Hazır  

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Afad Başkanı Yunus Sezer’in katıldığı ‘İstanbul’da Tahliye Yerleştirme ve Planlama Tatbikatı’,  Kağıthane Muhsin Yazıcıoğlu Parkı’nda İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve İstanbul il AFAD müdürü Gökhan Yılmaz'ın kontrolünde başarıyla gerçekleştirildi.

Tatbikata Kırklareli AFAD İl Müdürü Salih Erden ve AFAD Personeli, Kırklareli Afad Gönüllü Lideri ve Trakya Afet Gönüllüleri Doğa Koruma Derneği Başkanı Ahmet Dörtler ve beraberinde Kırklareli AFAD Gönüllüleri Dernek üyeleri ile 24 ilden kamu kurumları, STK'lar ve AFAD gönüllüleri başta olmak üzere yaklaşık 5 bin kişilik ekip katılım sağladı.

Tatbikat senaryosu gereği, 18 farklı noktada 13 Afet Müdahale Planı Grubu görev aldı. Kağıthane Muhsin Yazıcıoğlu Parkı’ndaki toplanma alanına ulaşan afetten etkilenen vatandaşlarımız, yetkililer tarafından Geçici Barınma Merkezlerine sevk edildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Tüm AFAD personeline; ‘Sivil toplum kuruluşlarına ve özellikle Afad gönüllülerine çok çok teşekkür ederiz. Bu tatbikatların çoğalması dileğiyle emeği geçen herkese teşekkür ederiz.’ dedi.

Trakya Afet Gönüllüleri Doğa Koruma Derneği Başkanı Ahmet Dörtler ise; ‘Olası bir afet durumunda afet anı, afet sonrası yapılacakları tatbikatlar ile öğreniyor ve tüm vatandaşlarımızı yapılan tatbikatlar ile bilgilendirmeye devam ediyoruz. ‘ dedi.

Haber; Uğurcan KARAOĞLU

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek