Murat mahir Altan, depremzedelerle buluştu
Yavuz Muhtar yeniden aday
Vali Ekici, jandarma personeli ile iftar yaptı
Ahmetbey köftesine coğrafi işaret almak için protokol imzalandı
Bu haber 20 Mayıs 2022, Cuma 09:13 tarihinde eklendi. 361 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

‘Bağımsızlık Ateşi’ yakıldı!

Lüleburgaz’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında yüzlerce kişinin katılımıyla, Edirne Bayırı mevkiinde ‘Bağımsızlık Ateşi’ yakıldı.
‘Bağımsızlık Ateşi’ yakıldı!  

 

Lüleburgaz Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen ve binlerce vatandaşın katılımı ile yakılan ‘Bağımsızlık Ateşi’ adı verilen dev meşale, bu yılda tekrardan coşkulu kalabalık ile yakıldı. Düzenlenen etkinliğe CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan, Belediye Başkanı Murat Gerenli, Belediye çalışanları, yüzlerce genç ve vatandaş katılım gösterdi.


Lüleburgaz Kongre Meydanında saat 21.30’da toplanan kalabalık, meşaleler ile Lüleburgaz’ın en yüksek tepesi konumundaki Edirne Bayırı mevkisinde, ‘Bağımsızlık Ateşi’ adı verilen dev meşaleyi yakmak için kortej eşliğinde yola çıktı.

Kalabalık, Polis korteji eşliğinde ve çeşitli marşların çaldığı ses sistemi yüklü bir kamyonettin arkasından ellerinde meşale ile yaklaşık 3 kilometre yürüyerek Edirne Bayırı mevkiine geldi.

“BUNDAN SONRA DA SÖNMEYECEK”


Bağımsızlık ateşi yakılmadan önce konuşan Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli, “Bundan 103 yıl önce Gazi Mustafa Kemal ve yol arkadaşları tam bağımsızlığa, Samsun'a bağımsızlık ateşini yakmaya gidiyorlardı. O bağımsızlık ateşi hiç sönmedi. Bundan sonra da sönmeyecek" dedi.

OYUN HAVASI OYNAYIP HALAY ÇEKTİLER

Dev meşalenin yakılmasının ardından Belediye Başkanı Murat Gerenli ve vatandaşlar çeşitli marşlar söyledi. Marşların ardından Başkan Gerenli ile gençler ateşin etrafında çeşitli oyun havası oynayarak, halay çektiler.

Haber; Uğurcan KARAOĞLU

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek