Vali Ekici, ziyaret ve programlarına hafta sonunda da devam etti
Satrancın şampiyonları madalyalarını aldı
Öğrenciler Başsavcı ve Savcı oldu
Bayramın keyfini doyasıya çıkardılar
Bu haber 25 Nisan 2022, Pazartesi 09:13 tarihinde eklendi. 6076 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Lüleburgaz’da binlerce kişi 23 Nisan’ı kutladı

Lüleburgaz’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 102. Yılı Kongre Meydanında binlerce vatandaşın katılımı ile coşkulu bir şekilde kutlandı. Öte yandan Kırgızistan ve Bulgaristan’dan gelen çocukların halk oyunları gösterisi de büyük beğeni aldı.
Lüleburgaz’da binlerce kişi 23 Nisan’ı kutladı  

Lüleburgaz Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları, Kongre Meydanında gerçekleşti. Korona virüs önlemleri nedeniyle 2 senedir kutlanmayan bayram, saat 09.30’da Tören Alanında bulunan Atatürk Anıtına Milli Eğitim Müdürlüğünün Çelenginin sunulması ile başladı. Tören alanında Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Kongre Meydanına hareket edildi.

Törene, Lüleburgaz Kaymakamı Salih Yüce, Kırklareli CHP Milletvekili Turabi Kayan, Belediye Başkanı Murat Gerenli, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Kurugül, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cihan Erdem, İlçe Emniyet Müdürü Osman Ünal, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ömür Gökmen, İlçe Sağlık Müdürü Önder Porsuk, diğer kamu kurum müdürleri ve temsilcileri, Siyasi Parti Temsilcileri, STK’lar ve çok sayıda öğrenci öğretmen ve binlerce vatandaş katılım gösterdi.

Kongre Meydanında başlayan törende birçok anaokulu, ilkokulu ve ortaokulu öğrencilerinin hazırladığı dans ve müzik gösterileri sahnelendi. Kırgızistan ve Bulgaristan gelen çocukların ise sahneledikleri halk oyunları gösterisi de izleyiciler tarafından büyük beğeni aldı.

Dans gösterilerinin ardından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı temalı şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere, bugüne özel 1 günlük Belediye Başkanlığı, Başsavcılık, Kaymakamlık ve Milli Eğitim Müdürü koltuğuna oturan minik çocuklar tarafından dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Ödül töreninin ardından Kırgızistan ve Bulgaristan’dan gelen halk oyunları ekibinin tekrardan dans gösterileri sahnelendikten sonra kutlamalar saat 12.00 sıralarında son buldu.

Haber; Uğurcan KARAOĞLU

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek