Murat mahir Altan, depremzedelerle buluştu
Yavuz Muhtar yeniden aday
Vali Ekici, jandarma personeli ile iftar yaptı
Ahmetbey köftesine coğrafi işaret almak için protokol imzalandı
Bu haber 12 Nisan 2022, Salı 09:44 tarihinde eklendi. 3356 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Milletvekili Kayan’dan Sağlık Bakanı’na soru

CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’ya sordu. Turabi Kayan’a soru önergesinde “Kırklareli, Lüleburgaz’da yaşan vatandaşlarımız, ilçede bulunan Lüleburgaz Devlet Hastane’nden randevu almakta zorlanmakta, uzun uğraşlar sonrası çok ileri bir tarihe randevu alabilmektedir. Ancak; aldıkları ileri tarihli randevuları da, randevu günü tekrar ertelenmektedir. Bu durumun gerekçeleri nelerdir?” dedi.
Milletvekili Kayan’dan Sağlık Bakanı’na soru  

CHP Kırklareli Milelletvekili Turabi Kayan’ın soru önergesi şöyle; “CHP Kırklareli Milletvekili Türabi Kayan, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca'ya sordu; "Sağlık Bakanlığı olarak; doktorlarımızın çalışma şartlarını, özlük haklarını düzeltmek ve hastalarımızın hizmete daha kolay ulaşabilmelerini sağlamak için müspet adımlar atacak mısınız?"

Ülkemizde, tıp fakültelerinden yılda yaklaşık 15 bin öğrenci mezun oluyor.

Doğru planlama ile ihtiyacın karşılanması mümkün görünse de son birkaç yıldır doktor sayımızda büyük bir azalma var.

Çünkü yeni mezun olan ya da kariyerin başlangıcında olan çok sayıda doktor, çalışmak için yurtdışına çıkmış durumda ve yüzlercesi de sıranın kendilerine gelmesini bekliyor.

Sağlık Sistemimizde; liyakatin değil kıdemin esas alınmasından kaynaklı katı bir hiyerarşinin olması ve doktorlarımızın her türlü sorunlarının-özlük haklarının siyasi malzeme olarak kullanılması şiddetli bir mobbinge maruz kalmalarına sebep oluyor.

Doktorlarımızın ve tüm sağlık çalışanlarımızın yaşadıkları bu şiddetli mobbing, hasta ve hasta yakınları ile ilişkilerine de zarar vermektedir.

Bu tür nedenler doktorlarımızı işinden ve ülkesinden soğutmakta, Ülkemizden çıkış yollarına sevk etmektedir.

Toplumumuzun her bir bireyi; son dönemlerde yaşanan olaylardan ve kırıcı olan sözlerden olumsuz olarak etkilenmektedir. Bu da insani ilişkilerimize zarar vermektedir.

Bu bağlamda;

1- Kırklareli, Lüleburgaz’da yaşan vatandaşlarımız, ilçede bulunan Lüleburgaz Devlet Hastane’nden randevu almakta zorlanmakta, uzun uğraşlar sonrası çok ileri bir tarihe randevu alabilmektedir. Ancak; aldıkları ileri tarihli randevuları da, randevu günü tekrar ertelenmektedir. Bu durumun gerekçeleri nelerdir?

2- Doktorlarımızın hastalarımızdan istemiş oldukları görüntüleme talepleri için aylar sonrasına randevu verilmektedir. Bu durumun gerekçeleri nelerdir?

3- Sağlık Bakanlığı olarak; doktorlarımızın çalışma şartlarını, özlük haklarını düzeltmek ve hastalarımızın hizmete daha kolay ulaşabilmelerini sağlamak için müspet adımlar atacak mısınız?”

Ertan BAYER

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek