“DİSİPLİNİ BIRAK SOKAKLARA BAK”
Milletvekili Sarıçam, Orman işçileri ile buluştu
Lüleburgaz yarın sağanak yağışlı
Fahri Özkan’dan “SİSLİ VADİ” açıklaması
Bu haber 24 Mart 2022, Perşembe 09:23 tarihinde eklendi. 11796 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

“Asgari ücreti mum gibi eridi”

CHP Kırklareli İl Başkanı Alaaddin Güncer, yaptığı basın açıklamasıyla asgari ücretin enflasyon karşısında her gün biraz daha mum gibi erdiğini ifade etti.
“Asgari ücreti mum gibi eridi”  

Başkan Güncer açıklamasında “Ekonomideki enflasyon aynı karanlıkta yaktığımız mumum ateşi gibi yanıyor. Enflasyon ateşi yandıkça asgari ücretlinin elindeki maaş da bu mum gibi erimeye devam ediyor. Ben, mum örneğini verdim ancak bide sayısal verilere bakalım: Yüzde 54,4 bulan resmi enflasyon karşısında 2022 yılı için belirlenen 4253 TL asgari ücretin alım gücü olarak geçtiğimiz 2825 TL olan asgari ücretin gerisine düştü. En net ifadeyle enfasyon artıyor, marketteki fiyatlar artıyor, maaşlar sabit kalıyor, alım gücü düşüyor” dedi.

Ertan BAYER

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek