Murat Mahir Altan; “SAHTE GÜLÜŞLER DEĞİL, SAMİMİYET KAZANACAK”
Trakya'da sandık kurulu başkanlarına eğitim verildi
Seçim günü alkol yasak, eğlence mekânları kapalı
Ahmet Etem Oruç; “Çocuk bakım ve kreş projesi hemen uygulanacak”
Bu haber 23 Şubat 2022, Çarşamba 09:17 tarihinde eklendi. 2408 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Alacaoğlu köprüsü yıkıldı yıkılacak

Lüleburgaz’a bağlı Alacaoğlu köyüne giden yolda bulunan Alacaoğlu köprüsünün bir ayağında çökme meydana geldi. Köprüde geçici önlem alınırken, geçtiğimiz gün İl Özel İdare ekipleri tarafından köprünün ayağına dolgu malzemesi döküldü. Ancak Hürfikir Gazetesi olarak yaptığımız incelemelerde dolgu malzemesinin pek faydalı olmayacağı, köprünün ömrünü tamamladığını, birçok yerinde kırıklar olduğunu ve yenisinin yapılması elzem bir şekilde gerekli olduğu görüldü.
Alacaoğlu köprüsü yıkıldı yıkılacak  

Lüleburgaz’da Ergene Nehri’nin üzerindeki Alacaoğlu köprüsü, her an çökme riski taşıyor.

19 Şubat Cumartesi günü sabah saatlerinde köprüden geçenler, köprünün bir ayağında çökme meydana geldiğini fark etti. Durumun bildirilmesi üzerine jandarma ve polis ekipleri, önlem alınana kadar köprüden araç geçişine izin vermedi.

 

Bölgeye gelen İl Özel İdaresi ekipleri köprüde çökme yaşanan bölgeyi dubalarla çevirerek önlem aldı. Trafik daha sonra tek şeritten sağlanmaya devam etti.

 

PAZARTESİ ÇALIŞMA BAŞLADI

 

Köprüde, İl Özel İdare Ekipleri tarafından 21 Şubat Pazartesi günü çalışma başlatıldı ve çöken yere çeşitli taş ve topraklarla dolgu yapıldı. Ancak yoğun yağışlarda veya Ergene Nehrinin tekrardan taşması ile dolgu malzemesinin tekrardan tahrip olacağı adeta belli olurken, köprünün ömrünü tamamladığı ve yenisinin yapılmasının gerekli olduğu görüldü.

 

Çevredeki vatandaşlar ise köprünün herhangi bir hava olayına veya fiziki müdahaleye gerek kalmadan bir gün durup dururken zaten çökeceğini belirttiler ve yenisinin yapılması gerektiğini belirttiler.

 

Haber; Uğurcan KARAOĞLU

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek