Vali sporcuları misafir etti
En fazla trafik kazası Temmuz ayında oluyor
Recep Çotuk’tan gazetemize açıklama
Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden Hürfikir’e ziyaret
Bu haber 22 Şubat 2022, Salı 09:11 tarihinde eklendi. 712 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

CHP’nin 12. Ve 13. Dönem Kırklareli Milletvekili Hasan Tahsin Uzun vefat etti

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) eski Kırklareli milletvekili Hasan Tahsin Uzun (97), yaşadığı Balıkesir'in Erdek ilçesinde vefat etti.
CHP’nin 12. Ve 13. Dönem Kırklareli Milletvekili Hasan Tahsin Uzun vefat etti  

CHP'li eski milletvekili Hasan Tahsin Uzun 97 yaşında hayatını kaybetti.

1925 yılında Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde doğan Uzun, Edirne Öğretmen Okulu'ndan mezun olduktan sonra öğretmenliğe Samsun'da başladı.

Uzun, bir süre çiftçilik ve yerel gazetecilik yaptıktan sonra İsmet İnönü'nün genel başkanlığındaki CHP'nin, 12 ve 13'üncü dönem Kırklareli milletvekili olarak TBMM'de yer aldı.

Emekli olduktan sonra Balıkesir'in Erdek ilçesine yerleşen ve bir mülkünü satarak CHP'ye bağışlayan Hasan Tahsin Uzun, ayrıca CHP Erdek İlçe Başkanlığına kütüphane bağışında bulundu.

Uzun'un cenazesi, 21 Şubat 2022 Pazartesi  günü Erdek  Yalı Camii'nde kılınan öğle namazının ardından Erdek mezarlığında toprağa verildi.

Ertan BAYER 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek