Bulgaristan’a giden otobüs devrildi; 11 kişi yaralandı
Vatandaşlardan Ak Partiye Teşekkür
Köprü ayağına çarptı-1 Yaralı
Alevi-Bektaşi camiasının acı günü
Bu haber 16 Şubat 2022, Çarşamba 09:23 tarihinde eklendi. 13189 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Öğretmenevi işçilerine SIFIR zam teklifi

Lüleburgaz Öğretmenevi çalışanlarına işveren tarafından 0 (sıfır) zam teklif edildiği iddia edilirken, Lüleburgaz Öğretmenevi çalışanlarının üye olduğu TOLEYİS Sendikası Lüleburgaz Öğretmenevi İşyeri Temsilcisi Göker Sezer” Asgari ücrete gelen zammı yeterli öğren öğretmenevi müdiresi başka zamma gerek olmadığını söylüyor” dedi.
Öğretmenevi işçilerine SIFIR zam teklifi  

1 Eylül 2021 tarihinden itibaren TOLEYİS  sendikası ile Lüleburgaz Öğretmenevi yönetimi arasında süren Toplu İş sözleşmesi görüşmeleri tıkandı.

Asgari ücrete gelen zammı yeterli gören öğretmenevi müdiresinin  başka da bir zamma gerek olmadığını söylediği iddia edildi.

Sözleşme ile ilgili olarak gazetemize açıklamada bulunan   Lüleburgaz Öğretmenevi işçi temsilcisi Göker Sezer' in yaptığı açıklama; “Temel gıda maddelerine gelen bu kadar zamdan sonra 24 yıldır aşçı olarak çalışanlara bile asgari ücreti reva görenler acaba bu parayla kendileri geçinebilir mı? Biz işçiler olarak bu güne kadar her türlü fedakarlığı yaptık. Salgın nedeniyle kısa dönem çalışma ödeneğini kabul ettik. Verilen her işi yerine getirdik. Asgari ücretin biraz üzerinde bir paraya çalıştık. Ancak bu kadar yıldır devam eden toplu sözleşme düzenini hiçe sayan yönetim bizi asgari ücretle açlığa ve sefalete mahkum etmek istiyor. Bizim bunu kabul etmemiz mümkün değil. Çalışma barışının bozulmasını elbet istemeyiz. Ancak çocuklarımızın   rızkından da vazgeçmeyiz.” Dedi.

Ertan BAYER

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek