Vali Ekici, ziyaret ve programlarına hafta sonunda da devam etti
Satrancın şampiyonları madalyalarını aldı
Öğrenciler Başsavcı ve Savcı oldu
Bayramın keyfini doyasıya çıkardılar
Bu haber 16 Şubat 2022, Çarşamba 09:22 tarihinde eklendi. 4495 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Kırklareli’nde tedbirlere uyulmadığı gözlendi

Son açıklanan verilere göre Türkiye'de her 100 bin kişide en fazla Kovid-19 vakasının görüldüğü illerden Kırklareli'nde, kent sakinlerinin çoğunluğunun tedbirlere uymadığı gözlendi.
Kırklareli’nde tedbirlere uyulmadığı gözlendi  

Sağlık Bakanlığının açıkladığı verilere göre, 29 Ocak-4 Şubat'ta her 100 bin kişide en fazla vakanın görüldüğü iller arasında Kırklareli 1489,2 ile yer aldı.

Kırklareli'nde önceki hafta her 100 bin kişide 1214,42 oranında vaka bulunuyordu.

İnsan yoğunluğu bakımından kentin işlek caddeleri arasında yer alan Cumhuriyet Caddesi'nde bazı vatandaşların vaka oranının artmasına rağmen kurallara riayet etmediği görüldü.

Kırklareli Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulu'nun kararına istinaden Cumhuriyet Caddesi'nde sigara içilmesi yasak olmasına rağmen bazı vatandaşlar, bu kurala da uymuyor.

Bazıları maskesini çenesine ya da burnunun altına indirirken, az bir kesim tedbirlere uygun hareket ediyor.

"İnsanlara baktığımızda 3'te 2'si maske takmıyor"

Kent sakinlerinden Umut Zamir,  salgının yayılmasındaki en büyük sebeplerden birinin maske kullanılmaması olduğunu, vatandaşların aşılarını olduktan sonra salgın bitmiş gibi maske takmadıklarını söyledi.

Vakaların artmasından endişe duyduğunu belirten Zamir, "İnsanlara baktığımız zaman 3'te 2'si maske takmıyor. Bu büyük bir sıkıntı. Omicron varyantı hafif olsa da aslında ölümcül de olabilir. İnsanlar kurallara mutlaka riayet etmeli." dedi.

Esnaf Ziya Yılmaz da vatandaşların maske ve mesafe kurallarına uymadığını dile getirdi.

Vakalar arttığı için yeniden kapanma süreci yaşamak istemediklerini aktaran Yılmaz, "Zaman zaman işletmeye maskesiz giren müşterileri uyarıyoruz. İnsanlar pek dinlemiyor. Bazılarını uyarıyoruz, ters tepkiler veriyor. Biz de söyleyecek bir şey bulamıyoruz. Kurallara uyalım, maskesiz gezmeyelim. Temasın olmamasına da dikkat edelim." diye konuştu.

A.A.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek