Murat mahir Altan, depremzedelerle buluştu
Yavuz Muhtar yeniden aday
Vali Ekici, jandarma personeli ile iftar yaptı
Ahmetbey köftesine coğrafi işaret almak için protokol imzalandı
Bu haber 08 Şubat 2022, Salı 09:31 tarihinde eklendi. 4343 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Kırklareli zirvede

Kırklareli zirvede  

Haber; Uğurcan KARAOĞLU

Koronavirüste haftalık vaka haritasının açıklanmasının ardındanKırklareli, her 100 bin kişide görülen koronavirüs vaka sayısında tekrardan zirveye oturdu. Öte yandan Kırklareli, aşılamada da en yüksek iller arasında 5’inci sırada. Ayrıca vaka yoğunluğu en çok artandiğer illerise Elazığ, Uşak, Iğdır, Tokat, Rize, Kırıkkale, Isparta, Bayburt ve Manisa oldu.

Sağlık Bakanı Koca, 22-28 Ocak tarihleri arasında illere göre her 100 bin kişide görülen koronavirüs vaka sayılarını paylaştı. Kırklareli bu sıralamada zirvede yer aldı.

AŞILAMADA SON DURUM

Aşılamada 18 yaş ve üzeri nüfusun aşılanması verilerinde 1’inci doz Türkiye ortalaması yüzde 92,62, 2’nci doz ortalaması yüzde 84,60 olarak ölçüldü. Ayrıca, 1’inci dozda 57 milyon 491 bin 657, 2’nci dozda 52 milyon 509 bin 65 ve 3’üncü dozda 25 milyon 572 bin 77 olmak üzere toplam 142 milyon 910 bin 46 aşı uygulandı.

KIRKLARELİ AŞILAMADA DA ZİRVEDE

En az 2 doz aşı olan kişi sayısının en yüksek olduğu iller; Osmaniye, Ordu, Amasya, Muğla, Kırklareli, Çanakkale, Eskişehir, Balıkesir, Zonguldak ve Manisa olurken, 2 doz aşı yapılan kişi sayısının en düşük olduğu iller ise Şanlıurfa, Batman, Siirt, Diyarbakır, Bingöl, Muş, Mardin, Bitlis, Ağrı ve Elazığ oldu.

“DURUM İHMALKARLIĞA SEVK ETMEMELİ”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Virüsün hızlı yayılan, hastalığın daha hafif seyretmesine yol açan varyantıyla mücadele ediyoruz. Bu durum sizi ihmalkarlığa sevk etmemeli. Sağlık şartları Kovid- 19'u ağır geçirmesine neden olacak insanlar var. Tedbirli olalım. Yaşlı, genç hatırlatma dozu aşılarımızı yaptıralım" ifadelerini kullandı.

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek